Blauw Wit '34 door penalty's uit de beker.

25 februari 2017 14:30

Scheidsrechter

Wit, R.W. de

Bron: Huis aan Huis

Blauw Wit ’34 is er zaterdagmiddag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de volgende ronde van de Districtsbeker Noord. De Leeuwarders werden vanaf de penaltystip verslagen door Olde Veste.

Blauw Wit speelde de eerste helft vol tegen een straffe wind in en had een half uur nodig om zich in te stellen op zowel moeder natuur als tegenstander Olde Veste, dat in die fase duidelijk de sterkere was. Het laatste kwartier voor rust en ook vrijwel de gehele tweede helft had de thuisclub een licht veldoverwicht. Blauw Wit kwam tot een aantal veelbelovende aanvallen waar men echter niet voldoende uit wist te halen. Dé kans om de bezoekers in de reguliere speeltijd op de knieën te krijgen kwam op naam van Wiebe Bakker. Hij zag een schot van afstand via de lat over het doel caramboleren. Na 90 minuten prijkte er nog altijd een 0-0 stand op het scorebord en daarom volgden meteen (geen verlenging dus) penalty’s. Na de eerste serie van 5 was er nog geen beslissing gevallen (4-4). De 6de werd Blauw Wit noodlottig.

Anne Waterlander schoot een flink aantal foto’s. Klik hier om deze te bekijken en eventueel te bestellen.