Wedstrijdverslag Junioren JG1 zaterdag 05-11-2016 op het Wiarda complex thuis.

4 - 2

Drachten JG1

Jeugd G-voetbal zaterdag, JG1, 1e klasse A

5 november 2016 13:35

Zaterdag 5 november werden er weer 2 wedstrijden gespeeld door JG 1 van Blauw Wit ’34. Ditmaal tegen Kids United JG1 uit Groningen en Drachten JG1.

Blauw Wit ‘34 JG1 startte tegen Kids United JG1. Dit Kids United JG1 kwam sterk uit de startblokken en Blauw Wit ‘34 JG1 werd een beetje overrompeld de eerste helft.

De Groningers kwamen al snel op 0-1 , Niels maakte daarna  1-1, een mooi opgezet één tweetje, maar we werden uitgecounterd naar 1-2. Dit was ook de ruststand. Wat gezien het aantal kansen voor Blauw Wit in de eerste helft eigenlijk niet nodig was geweest. Maar Kids United speelde beter deze wedstrijd, zij kwamen zelfs op 1-3.

Door een “fladderend” schot van Stefan werd het nog 2-3 maar Kids United zette daarna direct de 2-4 op het bord. Met nog 5 minuten te spelen maakte Sam uit het niets er plotseling 3-4 van en toen werd het alsnog 4-4. En scrimmage uit een corner waarna de bal via een speler van Kids United over de doellijn ging. Lucky Blauw Wit ‘34 JG1!

Na het praatje van Anton en Harry tussen de beide wedstrijden werd wel benadrukt dat we ons wat scherper moesten opstellen tegen de volgende tegenstander; Drachten JG1. Dit resulteerde voor Blauw Wit ’34 al snel op een 1-0. Jaimy reageerde attent op een bal terug gekomen van de paal. Maar Drachten dat de wedstrijd ervoor Kids United had opgerold, combineerde vlot naar een 1-2 voorsprong. Dus stonden we weer achter met de rust. Maar toen ontpopte zich een wilskracht bij onze Blauw Witters om niet op te geven. Niels zette de 2-2- op het bord, een schot vanaf het middenveld. Daarna wist Jaimy er 3-2 van te maken.

Met een mooie passeer beweging en een vlammend schot had de keeper het nakijken. De wedstrijd was gespeeld. Stefan maakte er nog 4-2 van door slim in de korte hoek te schieten.

Mannen, keeper Paul met een aantal cruciale reddingen, het centrale duo achterin Rob en Mark altijd onverzettelijk. Onze opkomende verdediger Sander en een storende spits Martijn. Grote klasse met z’n allen. Twee keer terugkomen na een achterstand. Tegen Kids United met wat fortuin maar tegen Drachten met een onverzettelijkheid die er mag zijn. Dit vond Egbert ook die de jongens na de wedstrijd op een patatje trakteerde.

Op naar de volgende wedstrijden op 26 november, wederom op het Wiarda complex.

Tekst:  Harry Holterman
Foto's: Jaap Spieker