Blauw Wit ’34 JO11-1 pakt de draad weer op

Assist: Ruben Bijma
37'

Onder 11 zaterdag, JO11-1, 1e klasse 01

12 november 2016 10:35

Na een niet al te beste wedstrijd van Blauw Wit '34 JO11-1 vorige week tegen Frisia komen de Drachtster Boys JO11-1 vandaag op bezoek. Er wordt al een aantal jaren tegen deze ploeg gespeeld met wisselende resultaten. In tegenstelling tot vorige week zijn de jongens van Blauw Wit vandaag wel bij de les. Er wordt direct geconcentreerd gespeeld, de combinaties rollen weer als vanouds van de voeten. In het begin geeft Drachtster Boys nog wel wat tegengas, maar gaandeweg weet Blauw Wit de druk op te voeren. Dit resulteert al snel in een aantal kansen. Het duurt echter tot de 17e minuut voor er gescoord wordt. Een inworp van Romijn op de helft van de tegenstander wordt door Ruben doorgetikt richting goal. Dylan, helemaal vrijgelaten, omspeelt de keeper en tikt de bal in de lege goal. Ook na deze goal houdt Blauw Wit de overhand. Drachtster Boys krijgt één kans uit een corner, die op de paal gekopt wordt, de ruststand is 1-0. In de tweede helft lijkt de tegenstander zich wat onder de druk uit te werken, ze zijn wat vaker op de helft van Blauw Wit te vinden, maar het lukt hen niet om een gaatje te vinden. Veel afstandsschoten worden door keeper Benjamin bekwaam onschadelijk gemaakt. Het spel wordt wel meer fysiek en voetbaltechnisch wat minder. In de 37e minuut veert alles wat Blauw Wit is op, wanneer Romijn met de bal door de verdediging van de Drachtster Boys soleert en de 2-0 aantekent. De tegenstander probeert nog terug te komen, maar Blauw Wit houdt de gelederen goed gesloten. Aan de kant van Blauw Wit zijn nog enkele kansen, maar de 2-0 wordt ook de eindstand.