... (schot)
44'

Onder 11 zaterdag, JO11-1, 1e klasse 01

15 oktober 2016 10:15

Vandaag staat de uitwedstrijd tegen Urk JO11-1  op het programma. Deze ploeg heeft twee snelle vleugelspelers die regelmatig voor gevaar zorgen. Blauw Wit speelt goed en laat de bal goed rond gaan,  maar twee keer in de eerste helft leidt balverlies tot een counter van Urk, met een 2-0 achterstand tot gevolg. Blauw Wit is verder de bovenliggende partij, weet enkele kansen te creëren, maar scoort niet. Bij tegenaanvallen van Urk verricht Benjamin een aantal goede reddingen. In de tweede helft zet Blauw Wit het goede spel voort. Vroeg in de tweede helft verovert Dylan de bal op zijn tegenstander. Zijn voorzet wordt door een speler van Urk in eigen doel gewerkt, maar de scheidsrechter fluit af en geeft een vrije trap aan Urk. Even later krijgt Timo de  bal van Dylan en  omspeelt zijn tegenstander. Zijn schot betekent de aansluitingstreffer. De druk van Blauw Wit wordt groter. Bij een volgende aanval werkt een speler van Urk de bal weg naar rechts. Randy pikt de bal op, dribbelt naar voren en scoort met een lob de gelijkmaker. Dan krijgt Blauw Wit weer een domper te verwerken, wanneer balverlies met een snelle counter tot een nieuwe achterstand leidt. Blauw Wit schakelt een versnelling hoger en er komen weer kansen. Randy schiet twee keer op de goal, maar beide keren redt de keeper heel knap. Benjamin blijft goed keepen en Romijn en Mike geven achterin niets meer weg. In de laatste minuut krijgt Blauw Wit nog een kans. Mike bereikt op rechts Ruben, die de bal teruglegt op Timo. Vervolgens wordt Toni in de spits bereikt. Toni legt de bal slim breed op Dylan. Zijn schot belandt echter op de paal. Even later fluit de scheidsrechter af. Blauw Wit was de betere ploeg, maar moet de drie punten in Urk laten. Toch is een compliment voor de mentaliteit en inzet van de jongens op zijn plaats. Volgende week is er geen competitie, maar mag Blauw Wit gaan voor de volgende ronde in de beker tegen FVC JO11-2.