Mike Herder (vrije trap)
49'

Onder 11 zaterdag, JO11-1, 1e klasse 01

8 oktober 2016 10:15

Vandaag krijgt Blauw Wit Heerenveen JO11-1 op bezoek. Er wordt direct druk gezet en Blauw Wit is veel aan de bal. Al snel heeft Ruben een kans wanneer Dylan de bal voorgeeft, hij stuit op de keeper. Heerenveen geeft tegengas en even later redt Benjamin bij een corner voor Heerenveen. In de 7e minuut verovert Dylan links voorin de bal en legt deze terug op Timo. Zijn schot is raak en Blauw Wit staat op voorsprong. Blauw Wit heeft het meeste balbezit, maar speelt slordig waardoor ook veel balverlies optreedt. In de 10e minuut leidt dit tot een aanval van Heerenveen. Benjamin weet een schot te pareren, maar de rebound is raak: 1-1. In deze fase is Blauw Wit de controle wat kwijt, waardoor de tegenstander aan aanvallen toekomt. Het lukt Blauw Wit maar sporadisch om er zelf uit te komen. Dan onderschept Toni de bal en speelt naar Dylan. Die trekt naar binnen en speelt de bal breed op Ruben. Die speelt zijn man uit en geeft de bal voor. Dylan komt bij de tweede paal net te kort om de bal binnen te tikken. Opnieuw balverlies in de 21e minuut leidt de tweede tegentreffer in. Er volgt nog een aanval van Blauw Wit die begint bij Romijn. Ruben krijgt de bal en speelt de vrijstaande Randy aan. Timo staat vrij voor de goal, maar Randy legt terug op Mike, die de bal doortikt naar Timo, die net niet zijn voet tegen de bal kan krijgen. Dan is het tijd voor de ranja. De tweede helft begint Blauw Wit beter, maar in de 30e minuut leidt een wissel tot verwarring achterin. Heerenveen profiteert hiervan en scoort de 1-3. Onze jongens laten echter de kop niet hangen en proberen meer druk te zetten. In de 36e minuut komt de bal via een tegenstander bij Dylan. Hij tikt de bal naar Timo, loopt door en krijgt de bal terug. Hij geeft de bal voor op de meegelopen Toni die de aansluitingstreffer binnentikt. Een minuut later is het alweer raak. Mike verovert achterin de bal en bereikt met een verre pass Toni voorin. Die krijgt met wat geluk de bal mee en maakt het goed af: 3-3. In de 40e minuut komt Blauw Wit opnieuw op achterstand, wanneer Heerenveen een aanval met de geplaatst schot succesvol afrondt. Een minuut later is het echter alweer 4-4. Mike onderschept een inworp van Heerenveen en bereikt Toni voorin. Die ziet de keeper ver voor zijn goal staan en verschalkt hem met een lob. Heerenveen valt ook aan en Benjamin verricht enkele mooie reddingen, waarmee hij de tegenstander van scoren afhoudt. In de 48e minuut komt na een aantal kansen toch de beloning. Mike speelt de bal naar Dylan op rechts. Via Mike gaat de bal naar Timo op links, die de bal voorgeeft op Toni, die vervolgens de bal binnenschuift. Even later maakt Blauw Wit het af, wanneer Mike na een overtreding op Toni de vrije trap prachtig binnenschiet. Zo sleept Blauw Wit een zwaar bevochten overwinning uit het vuur.