... (schot)
53'

Onder 11 zaterdag, JO11-1, 1e klasse 01

1 oktober 2016 9:40

Deze zaterdag speelt Blauw Wit ‘34 JO11-1 uit tegen FVC JO11-1. De teams kennen elkaar goed en meestal ontstaat er een spannende wedstrijd. Deze keer ligt het initiatief bij Blauw Wit. Met combinatiespel wordt de aanval gezocht. Verder wordt er kort gedekt, zodat FVC niet in zijn spel kan komen. Toch is het FVC dat na zo’n vier minuten een eerste speldenprik uitdeelt met een schot op de lat. Aan de andere kant test Mike de keeper van FVC met enkele afstandsschoten. Het spel gaat nu heen en weer, maar Blauw Wit geeft nu achterin niets meer weg, de druk van Blauw Wit wordt groter en een corner wordt door Randy over gekopt. Even later trapt Benjamin de bal uit die bij Toni komt. Hij legt de bal breed op Timo die uithaalt en voor de 0-1 zorgt. Direct na de aftrap onderschept Romijn de bal. Hij neemt die mee, speelt iedereen voorbij en scoort de 0-2. Aanvallend komt FVC er eigenlijk niet aan te pas, Blauw Wit speelt compact en verovert snel de bal weer. Achterin staan Romijn en Mike als een huis. Kansen zijn er voor Randy en Ruben. In de 17e minuut valt de 0-3. Een inworp van Mike komt via Randy bij Ruben die naar binnen dribbelt. Hij legt de bal breed op Toni, die de bal binnenschiet. Twee minuten later gooit Benjamin de bal uit naar Mike. Mike speelt de bal door naar Dylan. Toni is doorgelopen en krijgt de bal van Dylan, waarna hij de keeper verschalkt met een lob: 0-4. Tegen het eind van de eerste helft schiet Dylan de bal naar voren. Randy rent mee naar voren, verovert de bal en schiet hem binnen, maar de scheidsrechter fluit en geeft een vrije trap aan FVC. In de laatste minuut stuurt Dylan Timo weg, die loopt zijn tegenstander eruit, maar zijn schot wordt door de keeper tot corner verwerkt. Deze wordt door Randy kort genomen en Timo geeft voor. Via Ruben komt de bal bij Dylan die de bal binnentikt. De keeper haalt hem achter de lijn weg, maar de scheidsrechter laat doorspelen. De ruststand is zo 0-4. In de tweede helft gaat Blauw Wit verder met waar ze gebleven waren. Benjamin gaat steeds meer aan het spel deelnemen door in plaats van de bal uit te schieten met de bal op te dribbelen. Wanneer dan een tegenstander druk wil zetten, komt er iemand vrij die Benjamin in kan spelen. Na 2 minuten speelt Mike Dylan aan die zich van zijn tegenstander ontdoet en naar Timo kan spelen die vrij voor de goal staat. Zijn doelpoging gaat net naast. FVC geeft iets meer tegengas, maar kan de verdediging niet in gevaar brengen. Even later dribbelt Benjamin ver op, geeft op het juiste moment de bal aan Dylan die naar voren rent. Hij geeft de bal breed op Timo die echter de keeper op zijn weg vindt. Door snel te combineren legt Blauw Wit mooie aanvallen op de mat, waarbij de bal vaak van links naar rechts en omgekeerd gaat. In de 38e minuut valt dan de 0-5 na een mooie combinatie. Benjamin dribbelt op en speelt de bal naar Toni. Toni legt de bal terug op Mike, die Ruben op rechts wegstuurt. De bal gaat via Toni naar Timo op links, terwijl Toni doorloopt. Hij krijgt de bal terug, komt naar binnen en schiet de bal hard binnen. Blauw Wit wordt wat gemakkelijker en staat te ver naar voren wanneer er balverlies geleden wordt. Hiervan weet FVC te profiteren en scoort de 1-5. Even later speelt Mike zich vrij en lobt de bal over twee tegenstanders heen naar Toni, die de bal in de draai inschiet. In eerste instantie weet de keeper nog te redden, maar in tweede instantie tikt Toni de bal toch nog binnen. We zitten inmiddels  in de 53e minuut, wanneer FVC nog een keer weet door te breken en de eindstand van 2-6 op het scorebord brengt. Hiermee eindigt een wedstrijd met van de kant van Blauw Wit heel mooi spel waar we van hebben genoten.