42'
... (schot)

Onder 11 zaterdag, JO11-1, 1e klasse 01

24 september 2016 9:20

Be Quick heeft de aftrap en begint met een aanval. De spits wordt niet aangepakt en zijn schot na een halve minuut is meteen raak. Even later komt Blauw Wit goed weg, wanneer een schot op de paal belandt. Blauw Wit probeert zich te herpakken en zet een aanval op. Via Ruben komt de bal bij Timo die de gelijkmaker binnenschiet. Blauw Wit heeft het lastig tegen deze tegenstander, die goed combineert en enkele snelle spelers heeft en bovendien op een slimme manier overtredingen maakt. Een vrije trap op zo’n 20 meter van de goal wordt door Mike genomen, de keeper van de tegenstander is geklopt, maar het schot spat op de lat uiteen. Een aanval van Be Quick levert in de 7e minuut vlak bij de goal van Blauw Wit een vrije trap op die onhoudbaar binnengeschoten wordt, 1-2. Blauw Wit moet verdedigen, doet dat ook wel goed, maar in balbezit wordt er wat te gehaast gespeeld en wordt veel de bal naar voren getrapt. In de 12e minuut leidt gemakkelijk balverlies achterin tot de 1-3. De bal wordt door een tegenstander opgepikt en breed gelegd naar de vrijstaande spits die de bal binnenschiet. Blauw Wit krijgt wat meer grip op de tegenstander en komt wat meer aan aanvallen toe. Maar Be Quick staat verdedigend ook goed en te vaak wordt er voor schieten op de goal gekozen i.p.v. verder combineren. Wanneer Blauw Wit voorin de bal kwijt raakt, countert Be Quick razendsnel, maar Benjamin weet op het schot te redden. Blauw Wit weet druk te houden en valt steeds aan, maar weet geen kansen te creëren. Direct in de tweede helft krijgt Blauw Wit de kans op de aansluitingstreffer. Mike krijgt een vrije trap die hij zelf neemt. Randy en Ruben krijgen de bal niet voorbij de keeper. Even later speelt Toni de bal naar voren. Deze wordt door niemand aangeraakt en gaat net naast. Veel aanvallen van de tegenstander gaan via de snelle linker vleugelspeler, maar Romijn en later Ruben spelen sterk tegen hem ondanks zijn vele duw- en trekwerk. Een aanval eindigt via Mike bij Dylan die net voorlangs schiet. Bij een volgende aanval speelt Blauw Wit de bal rond totdat Toni Dylan aanspeelt. Die gaat zijn tegenstander voorbij en speelt Randy in, die net niet bij de bal kan komen. Na enkele aanvallen van Be Quick gaat een inworp van Romijn via Randy naar Timo die Dylan de diepte in stuurt. Hij speelt de keeper voorbij, maar zijn schot wordt geblokt door een speler van Be Quick. Dan valt in de 41e minuut toch de aansluitingstreffer. Mike neemt een vrije trap vanaf de zijkant en de bal wordt door Romijn op doel geschoten. Via een tegenstander komt de bal bij Timo die de bal binnenschiet. De vreugde is echter van korte duur, want even later weet Be Quick de 2-4 te maken. Hierna kent Blauw Wit enkele hachelijke momenten achterin, maar blijft verdedigend overeind en hoeft niet meer tegentreffers te incasseren. Ook Blauw Wit krijgt nog enkele kansen, maar is ongelukkig in de afronding. De beste kans krijgt Blauw Wit in de 49e minuut, nadat Ruben de bal achterin verovert. Hij speelt de bal naar Randy, die zich vrijspeelt van zijn tegenstander. Zijn schot gaat voorlangs. Even later komt de bal via Mike bij Timo op links. Hij geeft een voorzet en Randy komt net een teen te kort om de bal binnen te tikken.

Zo eindigt de wedstrijd in een nederlaag voor Blauw Wit, die zeker in de tweede helft een goede wedstrijd heeft gespeeld, maar zichzelf daar niet voor beloont. Het is belangrijk om vanaf het begin scherp te zijn en dit de hele wedstrijd vol te houden.
Volgende week staat de Wiarda-derby tegen FVC op het programma. Hopelijk kan Blauw Wit dan het goede spel van de tweede helft een vervolg geven.