17 september 2016 10:00

Accommodatie

Onbekend

Vandaag gaat Blauw Wit op bezoek bij Velocitas in Groningen.

Direct na de aftrap begint Blauw Wit goed te voetballen. De bal wordt rondgespeeld en via de zijkanten wordt de aanval opgezet richting Randy in de spits. Blauw Wit creëert kansen, maar er wordt niet gescoord. Velocitas doet op zijn beurt ook zijn best en valt ook aan. Bij balbezit van de tegenstander maakt Blauw Wit het veld klein om snel de bal weer te veroveren. Achterin wordt hard gewerkt en bij balverlies komt iedereen helpen met verdedigen. Benjamin grijpt ook enkele keren goed in, waarna hij snel weer de bal in het spel brengt. Maar ook de tegenstander verdedigt goed en zo ontstaat er een aantrekkelijk duel. Het spel golft heen en weer. Een schot van Ruben wordt gepakt door de keeper, een schot van Dylan na een goede pass van Toni belandt op de lat. Na een driehoekje met Dylan en Toni, draait Timo mooi om zijn tegenstander heen en schiet net naast. Even later probeert Ruben een schot na een combinatie met Romijn. Velocitas krijgt ook enkele goede kansen, waarbij de spits de bal een keer net voorlangs schiet. Vervolgens weet de tegenstander snel te counteren, maar Benjamin redt op het schot. Even later gaat een schot van Toni net voorlangs. Tegen het einde van de eerste helft laat Blauw Wit de ruimte tussen de linies wat te groot worden, waardoor Toni voorin te weinig steun krijgt. Hierdoor kan er niet genoeg druk gezet worden. Velocitas krijgt nog een goede kans, maar Benjamin weet het schot tot corner te verwerken. Als het tijd is voor de ranja is de stand nog steeds 0-0.

Na de aftrap voor de tweede helft maakt Blauw Wit een flitsende start. De eerste aanval is voor Velocitas, maar na twee minuten heeft Blauw Wit er al twee inliggen. Mike neemt op de helft van de tegenstander een inworp naar Toni. Die tikt de bal door naar Dylan, die de bal breed legt op Ruben. Ruben speelt zijn tegenstander voorbij en tikt de bal in de goal. Binnen een minuut is het alweer raak. Romijn onderschept de bal na een trap naar voren van de tegenstander en speelt de bal door naar Dylan. Hij ziet Toni gaan en speelt hem aan. Toni stift de bal over de uitkomende keeper heen. Even later is er een kans voor Ruben, maar de keeper weet te redden. Dan wordt Mike na een aanval aangespeeld door Toni en zijn schot gaat maar net over, een lob van Randy gaat net naast. Velocitas doet wel wat terug, maar wordt niet echt gevaarlijk.  Blauw Wit is steeds weer snel terug en Benjamin is alert en stopt de schoten op de goal. Na de zoveelste aanval van Blauw Wit neemt Randy een corner. Hij geeft een bal precies op maat aan Dylan die achterin staat en met een volley de 0-3 binnentikt. Een schot van Timo gaat daarna via de keeper en de paal nog net naast. Blauw Wit blijft goed voetballen en de overwinning komt niet meer in gevaar.