47'
50'

Onder 11 zaterdag, JO11-1, 1e klasse 01

10 september 2016 12:00

De eerste wedstrijd in de competitie is een thuiswedstrijd tegen Akkrum JO11-1, een onbekende ploeg waar nog niet eerder tegen gespeeld is.

Benjamin is weer hersteld en heeft zijn plek onder de lat weer ingenomen. Blauw Wit heeft de aftrap en neemt gelijk het initiatief. De bal wordt goed rond gespeeld, maar Akkrum staat compact te verdedigen en de aanvallen van BW stranden steeds in de afronding. In de 4e minuut krijgt BW een corner. De bal wordt weggetrapt en bereikt de spits van Akkrum. Door de snelle counter scoort hij de 0-1. BW gaat snel op jacht naar de gelijkmaker, blijft mooi combineren, maar steeds staat de verdedigende tegenstander in de weg. Akkrum probeert steeds te counteren, maar ook BW weet steeds snel om te schakelen en geeft achterin geen kansen weg.  In de 15e minuut krijgt Akkrum een vrije trap iets over de helft van BW, die door de tegenstander in één keer binnengeschoten wordt. BW creëert veel kansen, maar slaagt er niet in te scoren.

De tweede helft zet BW het goede spel van de eerste helft door, maar eerst zonder succes. Het spel wordt wat ruwer, er wordt aan beide kanten flink geduwd. Wanneer Randy een keer dreigt door te breken wordt hij door een tegenstander fors onder uitgehaald. In de 31e minuut scoort Blauw Wit dan toch de aansluitingstreffer na een mooie aanval, die begint bij Toni. Hij onderschept de bal, gaat een combinatie aan met Dylan en legt vervolgens de bal breed op Ruben. Mike schuift in en krijgt de bal weer van Ruben. Mike neemt de bal mee en schiet de 1-2 binnen. Na weer een mooie aanval krijgt BW een corner, die door Dylan genomen wordt. De indraaiende bal komt hoog voor de goal, Ruben springt omhoog en zet zijn voet hoog in de lucht tegen de bal en tikt de 2-2 binnen. In de 36e minuut onderbreekt Romijn een uitval van Akkrum. Hij speelt de bal rustig terug op Benjamin die door het centrum de bal weer in het spel brengt bij Mike. Via Ruben en Dylan wordt Timo op links bereikt. Zijn schot wordt nog net door Akkrum van de lijn gehaald. De druk op Akkrum blijft groot. De tegenstander komt niet verder dan verre trappen naar voren, waar Romijn en Toni de aanvallen kunnen opvangen. In de 46e minuut wordt dan eindelijk het harde werken van BW beloond. Toni pikt de bal op na een aanval van Akkrum. Hij legt breed op Romijn. Hij speelt naar Dylan die de bal
doortikt naar Timo. Timo geeft de bal voor, waarna Dylan de 3-2 kan binnentikken. Nog geen minuut later benut Dylan een penalty nadat hij zelf door een tegenstander neergehaald is. Even later krijgt Randy nog een kans, maar hij stuit op de uitstekende keeper van de tegenstander. In de laatste minuut geeft Timo een mooie crosspass op Dylan, die de bal voor wil geven. Het wordt echter een schot in de korte hoek dat door de keeper niet verwerkt kan worden. Dylan maakt daardoor zijn hattrick compleet en bepaalt de eindstand op 5-2.

De jongens hebben een mooie wedstrijd op de mat gelegd; ze hebben laten zien dat ze het hoofd niet laten hangen en kunnen vechten voor een resultaat. Een mooi succes!