Scheidsrechter

Hoekstra, J.G.

Accommodatie

Onbekend

JO15-1 heeft afgelopen zaterdag de belangrijke uitwedstrijd tegen JO 15-1 van Urk gewonnen met 0-4!!! Dat is een knappe overwinning. Uit de laatste 6 wedstrijden zijn daarmee 13 punten gehaald. Het team werkt keihard met elkaar en voor elkaar vanuit sfeer en plezier.

Onderweg naar Urk was er een vroege maaltijd tegen 9 uur in de ochtend van pannenkoeken met stroop en suiker. Ritske had dit geregeld en het maakte onze jongens in deze wedstrijd onoverwinnelijk. Vanaf het begin van de wedstrijd raasde JO15-1 over het veld, ieder duel werd gewonnen en zo langzamerhand wordt het veldspel ook steeds beter uitgevoerd.

Neemt niet weg dat ook Urk hard werkte en bij tijden gevaarlijk voor het doel opdook. Na nonchalant uitverdedigen moest Job snel ingrijpen en zich voor de bal gooien. Jan Boskamp zou zeggen: Job redt hiermee de meubelen...
En dus werd het een mooie wedstrijd met uiteindelijk een positief resultaat voor Blauw Wit.
Allereerst gaf Gio een prachtige assist vanuit de achterhoede, naar Thomas die beheerst met een lobje de bal over de doelman van Urk in het dak van het doel schoot. Vervolgens gaf Daan een wiskundig precies berekende assist en gaf Thomas hiermee de kans op zijn tweede goal. Rens, die alle aanvallen van Urk verstoorde, vond dit nog niet genoeg en zette Thomas vrij voor de goal die vervolgens met zijn " houten (linker)" (ook uitspraak Jan Boskamp) been een onvervalst hattrick scoorde. Bij rust 0-3 voor! En de score had hoger kunnen uitvallen als Sietze iets meer geluk had gehad met zijn goede schoten. Kortom een goede eerste helft van een sterk Blauwwit. Het was jammer dat Andy moest uitvallen omdat hij niet fit was. Andy was al een paar keer op snelheid gevaarlijk geweest. Jorrit verving hem prima op de rechtsbuiten.

De tweede helft gaf aanvankelijk hetzelfde beeld, Blauw Wit kreeg mooie kansen. Maar ook Urk werd gevaarlijker en kreeg nog een paar mooie kansen. Mooi was dat Idwer weer een hele helft goed mee voetbalde na langdurig blessure leed. Rinze viel goed in voor de ook deze week weer goed spelende Alex. Aanstaande zaterdag wacht Cambuur JO-15! Dan moet iedereen weer de hele wedstrijd scherp zijn en gaan voor een goed resultaat. Misschien is de oude kerstboom  opstelling van Co Adriaanse tegen Cambuur een tactische variant.? We gaan in ieder geval volgend weekend niet voor Sinterklaas spelen.....