Galien, M. van der

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag ontving Blauwwit JO15 Oranje Nassau JO15 uit Almelo.

De eerste helft was kenmerkend voor dit seizoen, een verdedigend Blauw Wit, geheel in lijn met de sponsor wordt er No Risk gevoetbald. Oranje Nassau heeft het betere veldspel, vooral de nummer 10 van de tegenstander bezorgde onze jongens veel problemen. Dat leverde Oranje Nassau echter geen grote kansen op. Sterker nog aan het einde van de eerste helft schoot Thomas na goed doorzetten de bal op de binnenkant paal. De 1-0 had zo maar gekund.

De tweede helft gaf voetbaltechnisch hetzelfde beeld. Oranje Nassau speelde het betere voetbal, echter Blauwwit creëerde de betere kansen! In de achterhoede en op het middenveld wordt voor iedere meter geknokt. De tegenstander wordt daar uiteindelijk moedeloos van.
Sietze schoot hard op het doel, Jorrit schoot voorlangs en Thomas werd steeds hardhandig gestopt door de verdediging van Oranje Nassau.
Een terugspeelbal van Oranje  Nassau werd door hun keeper verkeerd beoordeeld, het gevolg was een eigen goal, 1-0.
En ook daarna creëerde Blauw Wit nog de nodige kansen, terwijl Oranje Nassau vooral bij corners en vrije trappen gevaarlijk bleef. Aan het eind van de wedstrijd besliste Sietze, uit een vrije trap van Jorrit de wedstrijd 2-0. De achterhoede geeft inmiddels bijna geen kansen meer weg, het middenveld staat steeds beter en de voorhoede blijft gevaarlijk.
Een belangrijke overwinning, hoewel misschien met het nodige geluk behaald.
Dit geeft vertrouwen voor de komende weken! Nu eerst uit tegen Schalkhaar bij Deventer en dan thuis tegen SC Genemuiden.