Blauw Wit '34 JO15-1 pakt punt tegen GVAV Rapiditas JO15-1!

Onder 15 zaterdag, JO15-1, 2e divisie D

29 oktober 2016 10:45

Scheidsrechter

Hofstede, K.E.

Na de winst in de uitwedstrijd tegen WSV volgde nu de thuiswedstrijd tegen GVAV JO 15-1, de nummer 2 van de competitie. Een zware wedstrijd dus, mooi om te zien hoe Blauwwit JO 15-1 zich inderdaad verbeterd of niet??En het goede antwoord is overtuigend ja. Blauwwit begon de wedstrijd goed, GVAV had wel het betere veldspel, echt uitgespeelde kansen leverde dat aan het begin van de wedstrijd niet op. Sterker nog Blauwwit kreeg een tweetal mooie kansen, ook hier leverde dat geen doelpunt op.?Het vervolg van de eerste helft was wel voor GVAV, met als resultaat 3 afgekeurde doelpunten van GVAV ergens buitenspel. Waarschijnlijk een wereld record met een mogelijke vermelding in het Guiness World of Record Book. En daarbij moet onze grensrechter Harrie Moerings terecht genoemd worden. Harrie is een erkende grens- en scheidsrechter, maar dan moet je het nog wel afdwingen dat de scheidsrechter je hierin volgt!?Bij de rust aangekomen stond het dan ook nog 0-0, en daar mocht Blauwwit blij mee zijn, ondanks dat de jongens een geweldige inzet toonden en tactisch gedisciplineerd bleven voetballen. ?

De tweede helft gaf hetzelfde beeld, een beter voetballend GVAV, maar ook een strijdend Blauwwit. En dus werd het een tweede helft waar menig wedstrijd in het prof voetbal niet tegen op kan. Spanning, sensatie, bij vlagen mooi voetbal en vooral veel strijd! Hoe zo een nieuw Jeugdplan KNVB? ?Na een actie van Thomas, waarbij hij de laatste man van GVAV op snelheid en techniek passeerde was Jorrit zeer attent en koelbloedig op de voorzet op maat van Thomas, 1-0!!?De wedstrijd op zijn kop, GVAV kon vervolgens het overwicht niet omzetten in kansen. De achterhoede en keeper van Blauwwit bleven vakkundig overeind. GVAV werd steeds gehaaster en wat slordiger, maar wist uiteindelijk via de kluts uit een corner op 1-1 te komen.?Maar opnieuw toonden de jongens karakter, Thomas werd in een partijtje Japans worstelen met de voorstopper van GVAV beloond met een strafschop. Giovanni toonde aan dat hij een echte aanvoerder is en schoot koelbloedig de belangrijke 2-1 binnen, en Blauwwit bleef vervolgens doorgaan en creëerde nieuwe kansen.?Helaas, maar ook terecht na hands, kreeg ook GVAV een penalty, 2-2!?Vervolgens moest Job nog een fantastische redding verrichten op een gevaarlijk schot van de doorgebroken aanvoerder van GVAV.?Met Idwer, Niels en Rinze voor Sietze, Daan en Alex bleef Blauwwit overeind en werd er een belangrijke punt behaald. De vreugde was groot na de wedstrijd.?Het vertoonde voetbal, de tactiek en de strijdlust maakt dat iedereen van Blauwwit JO 15-1 trots mag en moet zij op het team. Als iedereen dit ieder week kan opbrengen gaan we nog een geweldige competitie meemaken in de tweede divisie!!?En dat ook nog eens in een prachtige zwarte reserve tenue aan geboden door onze sponsor No-Risk, ofwel door Melle Steringa.