Onder 15, JO15-1, Groep 1 13

30 augustus 2016 19:00

Scheidsrechter

Ton, W.J.A.A.

Dinsdag 30 augustus, de 2e bekerwedstrijd uit tegen Zeerobben JO15-1. Door een andere uitslag van Frisia moet er gewonnen worden, terwijl het doelsaldo ook belangrijk is. En dat was in de eerste helft niet direct te zien. Terwijl het team van de Zeerobben fel aan de wedstrijd begon, leek Blauwwit JO15-1 erg zoekende. Geen coaching onderling, te laat in duels en weinig samenspel. En dus kreeg Zeerobben legio kansen. Ondanks goed keeperswerk van Job kon hij aan het eind van de eerste helft  een tegengoal niet voorkomen, 0-1.

De tweede helft liet Blauwwit zien wel degelijk voor een overwinning te gaan. Met Giovanni in zowel een verdedigende als een middenveld rol pakte Blauwwit het initiatief. Hoe veel kilometers zou hij de tweede helft gemaakt hebben?
Zeerobben kreeg bijna geen ruimte meer om te voetballen en Blauwwit voetbalde misschien als team minder goed, er werd wel voor iedere meter gestreden. En dus kwam Blauwwit gelijk na rust op gelijke hoogte door een eigen goal van Zeerobben. Door goed doorjagen van Andy en Daan op de verdedigers kon Jorrit (werkte keihard en kreeg een gele kaart in de eerste helft, een eventuele boete wordt van zijn zakgeld ingehouden) de belangrijke 1-2 maken. Het slotakkoord was van Niels die een mooie voorzet van Andy schitterend raak schoot en de eindstand op 1-3 bepaalde.

Waarschijnlijk volgt er nu een "finale" tegen Frisia wie er doorgaat in de beker. Voor de winst zal er dan echter met dezelfde inzet als in de tweede helft tegen Zeerobben gespeeld moeten worden.