Eerste serieuze wedstrijd voor Blauwwit C1, ofwel Blauwwit JO-15.

Onder 15, JO15-1, Groep 1 13

20 augustus 2016 10:45

Scheidsrechter

Vries, W. de

Zaterdag 20 augustus al weer de eerste serieuze wedstrijd voor Blauwwit C1, ofwel Blauwwit JO-15. Een bekerwedstrijd tegen Franeker JO-15.

JO-15 is nog niet compleet, een vijftal spelers mist door Europese verplichtingen en blessures. Waarbij Sietze gelukkig wel inzetbaar is maar daarover straks meer.
De vervangers Yorben (met overzicht technisch op het middenveld) Arend ( felle verdediger) en Rommert (felle verdediger die aanvallend ook zeer actief is) deden het echter uitstekend! Rik was wel bij de selectie maar helaas niet inzetbaar.
Blauwwit opende de wedstrijd met goed veldspel waar de nodige kansen uit voort kwamen. De eerste 15 minuten waren volledig in handen van de thuisclub, met maar 1 probleem er werd niet gescoord. En dus kreeg Franeker de kans zich toch in de wedstrijd te spelen met 2 goede kansen. Job deed echter zijn job en hield zijn doel schoon.
Giovanni en Sjoerd moesten een paar keer goed in het midden ingrijpen om verdere kansen voor Franeker te voorkomen. Ondertussen vond Jorrit in minuut 35 het welletjes en, nadat hij kort ervoor nog een kans onbenut had gelaten, zette hij kort voor de rust Blauwwit op voorsprong door een assist van Andy perfect af te ronden. En dan ga je als team toch met een rustiger gevoel de kleedkamer in.
De tweede helft gaf aanvankelijk hetzelfde beeld van een veel beter Blauwwit maar toch ook af en toe kansjes voor Franeker waardoor het een mooie en spannende wedstrijd bleef.
Gelukkig ronde Thomas in minuut 49 een mooie assist van Giovanni bekeken af waardoor met de 2-0 de spanning van de wedstrijd minder werd. Job redde daarna nog 2 keer fantastisch op kansen van Franeker en Blauwwit voerde de score verder op. In minuut 53 gaf Andy na goed doorzetten op rechts weer een mooie assist die Thomas zijn tweede goal in deze wedstrijd opleverde. Daarmee was de koek nog niet op, in minuut 58 gaf Daan een goede voorzet vanuit een vrije trap die in eerste instantie door Thomas op de paal werd gekopt, in tweede instantie tikte Thomas eenvoudig zijn hattrick binnen.
Daarna had Blauwwit nog een paar goede kansen op een hogere uitslag. Niels, Daan, Sjoerd en Giovanni kregen nog mooie kansen.
Met iets meer geluk had de score hoger kunnen uitvallen. Dat is jammer voor het doelsaldo voor de eindstand in de poule.
Sietze kon helaas maar een paar minuten meespelen, zijn blessure zorgde er echter voor dat hij er snel weer uit moest. In die paar minuten liet Sietze wel zien hoe goed hij met 1 been kan voetballen! Gelukkig zal hij de volgende wedstrijd weer volledig mee kunnen doen.
Al met al een goed begin, op naar de komende bekerwedstrijden tegen de Zeerobben en Frisia!