Blauw Wit '34 JO15-1 boekt 1e overwinning

Scheidsrechter

Oostra, D.

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 15 oktober de uitwedstrijd tegen WSV Apeldoorn J 15-1, altijd lastig. Ook al omdat Rens en Giovanni met vakantie zijn. En ook de leiders Ben en Ritske waren afwezig.

En dan natuurlijk het feit dat er een paar goede wedstrijden gespeeld waren door de Blauwwitters tegen bijvoorbeeld Frisia, Urk en Roda echter punten had het nog niet opgeleverd. En dus werd het tijd voor een geweldige wedstrijd.
Het begon niet goed op de zaterdagmorgen, Blauwwit JO-15 had busjes besteld, echter ze waren er niet. Gelukkig was er snel een sportief akkoord en gingen JO 15-1 en JO17-1 beide met 1 busje en meerdere auto,s naar Apeldoorn en Hoogezand.

Een en ander leidde tot zo veel tijdverlies dat de spaghetti van de moeder van Job niet meer voor de wedstrijd gegeten kon worden. Met een warming up van een half uur gingen de spelers het veld op. En dat was te zien. Binnen een paar minuten 1-0 achter. En WSV Apeldoorn bleef het eerste kwartier aanvallen, zonder overigens gevaarlijk te worden. En bij een paar harde schoten was Job weer fantastisch aan het keepen. Het verdedigingsblok stond met Pieter, Rinze, Alex en Sjoerd. Ook was er controle op het middenveld door Daan en Niels. En langzamerhand werd Blauwwit gevaarlijker. Jorrit bracht rust op het middenveld en Andy (tegen een wel erg grote tegenstander),Sietze  en Thomas werden steeds gevaarlijker. Jorrit schoot iets te zacht in, Thomas brak door maar werd gevloerd, Sietze gaf goede voorzetten en Thomas wist een vrije trap net niet te verzilveren. Bij de rust met 1-0 achter, er had meer in gezeten.

In de rust gaf Jildert aan dat Blauwwit de baas moest zijn op het veld om daarmee ondanks de verdedigende tactiek punten te gaan pakken.

En die kwamen er! WSV Apeldoorn had het balbezit, Blauwwit kreeg de betere kansen.
En dus maakte Sietze met een schitterend schot de 1-1 en ronde Thomas een solo af met een gericht schot:1-2!
Met Idwer, Rommert en Yorben in het veld voor de moegestreden Alex, Andy en Niels gaf Blauwwit geen kansen meer weg. WSV Apeldoorn werd meer en meer weggetikt door Blauwwit. En ook in de tweede helft keepte Job weer uiterst safe.
Yorben schoot in de laatste minuten nog een horror bal naast eigen doel waar alle 3 meegereisde vaders een lichte hartkwaal aan over hebben gehouden.
Yorben zelf vond dat flauwekul, het was volgens hem een wiskundig berekende terugspeelbal. Waar hij de hele week op school aan geoefend had...
En de spaghetti? Die smaakte net als de overwinning, fantastisch!
Met dit vertoonde spel en inzet mag er nog het nodige van dit team verwacht worden.