Annaparochie St. F1

F-pupillen zaterdag, F1, Hoofdklasse 4

5 maart 2016 8:45

Het is nog erg vroeg als F1 zich op sportcomplex Wiarda meldt. De jongens hebben er weer zin in. In de winterstop hebben ze flink getraind en zijn er klaar voor om hun kunsten weer te vertonen.

In de eerste helft tegen St Annaparochie F1 hangt er nog mist, maar er is voldoende zicht om goed te kunnen overspelen. De eerste paar minuten gaat de strijd aardig gelijk op. St Anna is nieuw in de hoofdklasse, dus is het voor ons een nieuwe tegenstander. Wat kunnen we verwachten? Al snel valt het eerste doelpunt, het is Simon die weet te scoren en maakt de stand 1-0. Deze eerste klap is een daalder waard. De mannen ervaren dat samenwerken loont. Silas beheerst het middenveld en verdeelt het spel prima. Als Simon dan vanuit de hoek de 2-0 zuiver inschiet, valt de spanning wat weg.
Het spel speelt zich voornamelijk op de helft van de tegenstander af, ook al zijn er een paar gevaarlijke uitbraken richting Daan. Maar voordat ze daar zijn, komen ze Timon en invaller Romijn tegen. Deze weten de bal weer de andere kant op te krijgen en kan Hidde een mooie voorzet naar Moos geven. Een frommelballetje wordt toch een doelpunt, doordat de bal tussen de benen van de keeper doorrolt. Vlak voor rust maakt Moos nog een doelpunt en kunnen we met een 4-0 stand even bijkomen met een beker ranja.

Na de rust is de mist wat opgetrokken. De jongens gaan vol zelfvertrouwen het veld weer op, maar het lijkt wel of ze nu wat meer voor zichzelf gaan. En St Anna komt beter in de wedstrijd, en zo moet er meer strijd geleverd worden. Na de 5-0 van Moos valt dan ook een tegendoelpunt. De  spits van St Anna weet Romijn omver te lopen en is er geen houden meer aan. Zelfs Timon, die vandaag prima speelde, kon er niks meer aan doen.  De stand komt op 5-1.

Onze mannen pakken op aanwijzing van trainer Robert het overspelen weer beter op en kan Moos na een mooi samenspel van Westley, Hidde, Silas en Simon de 6-1 scoren. Het volgende doelpunt komt uit een corner, het is een tegenspeler die de bal over de doellijn schopt, helaas voor hun is het hun eigen doellijn en zo komt de stand op 7-1. Met nog een paar minuten op de teller scoort Westley de 8-1. St Anna probeert nog een uitval te doen en zo kan het gebeuren dat een speler in botsing komt met Romijn, de beide jongens komen te vallen en hebben beiden pijn. Als ze weer staan geeft Klaas een scheidsrechterbal en door snel spelen lukt het om de eindstand op 8-2 te laten komen.

Een mooi resultaat van deze eerste wedstrijd, een mooi begin van deze voorjaarscompetitie.