Leeuwarder Zwaluwen E2

E-pupillen zaterdag, E5, 2e klasse 14

5 december 2015 12:30

Opstelling

Vandaag stond de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie op het programma voor E5. E5 had samen met Sint Annaparochie 17 punten verzameld in deze competitie, maar had een veel beter doelsaldo. Daarnaast moest St Annaparochie strijden tegen Warga, de kampioen van deze competitie en moest E5 spelen tegen hekkensluiter Leeuwarder Zwaluwen E2.

Het waaide stevig en dit had forse invloed op hoe de bal over het veld heenrolde. Al snel nadat de scheidsrechter het beginsignaal had gegeven scoorde Dominique de openingstreffer. Vrij snel daarna was Hidde trefzeker. Door deze snelle voorsprong, werd achterin te veel ruimte weggegeven. Zo kon Zwaluwen terugkomen in de wedstrijd door eerst de 2-1 te maken en vrij snel daarna de 2-2.

Dit betekende dat E5 extra gas moest geven. Het bleek echter dat het voor de wind spelen toch nog knap lastig was. Het combineren en overspelen werd door de wind aardig bemoeilijkt. Toch lukte het Dominique de 3-2 te scoren. Nadat de bal vlak voor het doel van Zwaluwen een aantal keren was weggewerkt. Niet veel daarna scoorde Tijn een mooie goal waardoor het 4-2 werd.

Zwaluwen kwam echter terug en maakte de aansluitingstreffer waardoor het 4-3 werd.  Gelukkig wisten Dominique en Hidde voor rust beide nog een keer te scoren waardoor E5 met 6-3 de rust in ging.

In de rust bood Boudewijn aan om de rol van keeper over te nemen van Bram. Justin was tegen het einde van de eerste helft met een blessure aan zijn lies helaas uitgevallen. De tweede helft moesten de jongens het dus met 7 man redden.

Nadat de tweede helft begon duurde het niet lang voordat E5 de voorsprong uitbreidde. Voetballend liep het beter omdat nu tegen de wind in gevoetbald moest worden en de bal daardoor niet zomaar over de achterlijn rolde. Timon maakte het 7-3. En snel daarna bracht Bram de stand op 8-3. De combinaties begonnen bij E5 steeds beter te lopen en ook de breedte van het veld werd goed benut.

Zo kon E5 uitlopen naar 12-3 door 4 goals van Timon die steeds beter positie koos voor het doel van de tegenstander. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Zwaluwen heeft hierna nog wel 2 goals kunnen maken. Een hiervan was een counter en de ander was een hard schot wat door de wind nog werd versneld.

Na de wedstrijd bleek dat Warga had gewonnen van Sint Annaparochie met 6 -1. Hiermee is E5 met 20 punten tweede geworden in de tweede klasse. Om dit te vieren kregen alle spelers een medaille en was er na de wedstrijd friet in de Clipper. De spelers hebben afgelopen halfjaar laten zien dat ze enorm zijn gegroeid en dat ze veel potentie hebben om nog meer te groeien. We zullen zien wat de voorjaarscompetitie gaat brengen.