MKV'29 E2

E-pupillen zaterdag, E5, 2e klasse 14

7 november 2015 8:45

Opstelling

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen MKV E2 op het programma. MKV E2 staat momenteel 4e in de competitie, daar waar E5 2e staat. In de uitwedstrijd tegen MKV die E5 eerder had gespeeld bleek dit een taaie tegenstander te zijn. Uiteindelijk wist E5 te winnen met 1-3, waar de ruststand 0-2 was. Dat was dus een moeilijke tweede helft.

Met deze verwachting bespraken we de wedstrijd voor in de kleedkamer waarbij we richting het team aangaven dat ze er bovenop zouden moeten zitten en bij balverlies de bal zo snel mogelijk weer veroverd moest worden.

De eerste helft verliep de eerste 10 minuten vrij rustig. E5 was wel de bovenliggende ploeg maar wist dit nog niet uit te drukken in doelpunten. Het was onze rechtsback Lucas die op een schitterende manier de score opende. Hij wist twee verdedigers te passeren en wist vanaf een meter of 10 van het doel het net te vinden.

Daarna kwam er meer vertrouwen in de ploeg en wist Timon voor rust nog twee keer te scoren. Aanvallend kwam MKV behalve 1 uitbraak niet in de beurt van het doel van Blauwwit. De uitbraak werd door onze wisselkeeper Tijn goed weggewerkt door de bal naar voren te rossen.

Met een 3-0 stand gingen we de rust in. Omdat we vorige keer na rust extra tegenstand kregen van MKV hebben we in de rust nogmaals aangegeven dat we na de rust de zaak af moesten maken en niet denken dat we er al waren.

Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde. E5 was de bovenliggende ploeg en de spelers wisten door goed combinatievoetbal elkaar goed te vinden. Ook werd er door de backs goed aangesloten waardoor er altijd spelers vrij stonden. Ook werden waar nodig taken van elkaar overgenomen in het veld. Door mooie goals van Justin en Dominique stond het al gauw 6 - 0. Hierna begon E5 iets te veel naar voren te spelen. Hierdoor kreeg MKV ook kans om goals te maken.

Het werd 6 -1, maar al gauw wist Hidde te scoren waardoor de stand op 7-1 kwam te staan. Daarna was MKV weer aan de beurt en werd het 7 -2.
Timon had daarna een mooie actie aan de rechterkant van het veld. Hij kwam bij de rechterdoelpaal en zag dat de keeper goed antipeerde op dat hij zou schieten. Gelukkig speelde hij een mooie assist op Dominique die bij de andere doelpaal stond en toen stond de stand op 8 - 2.

Vanwege alle kansen speelde E5 nog steeds te veel vooruit en kon MKV in de counter nog 8 - 3 maken. Als laatste scoorde Bram nog voor E5 door zijn tegenstander uit te kappen en onhoudbaar hard in te schieten in de goal.

Het stond 9 - 3 en dat was ook de eindstand van deze wedstrijd.
E5 staat nu met 17 punten op de tweede plek van de competitie. Ze staan 3 punten los van de nummer 3 en worden in ieder geval 3e of hoger in deze competitie. Maar de inzet is om 2e of hoger te eindigen.

Volgende week volgt de wedstrijd tegen de nummer 1 van de competitie SJO Warga E1. Dit team heeft nagenoeg alle wedstrijden (dik) gewonnen en staan met 22 punten ruim bovenaan. Dat zal dus spannend gaan worden.