38'
Assist: Ruben Bijma

E-pupillen zaterdag, E3, Hoofdklasse 8

16 april 2016 10:30

Vandaag is Joure E2 de tegenstander.  Er staat een harde wind op het veld en dit komt het voetbal niet ten goede. Met de wind tegen pakt E3 direct het initiatief en heeft de overhand. De jongens proberen samen te spelen, maar de harde wind maakt het niet gemakkelijk. Toch weet E3 verschillende kansen te creëren, maar de paal of de keeper staan in de weg. Er wordt gecombineerd, maar niet altijd wordt het veld voldoende breed gehouden. Dylan, Randy, Ruben, Robin en Teun stuiten op de keeper of de paal en lat. Joure probeert ook aan te vallen, maar de verdediging van Blauw Wit met Mike en Romijn staat goed. Ook keeper Benjamin grijpt in, wanneer dat nodig is. Halverwege de eerste helft weet Joure van een foutje te profiteren en scoort tegen de verhouding in de 0-1. E3 blijft kansen krijgen, maar scoort niet. In de tweede helft heeft Blauw Wit de wind mee en opnieuw ontstaan er kansen, maar steeds staan paal of lat in de weg en ook de keeper weet een paar keer redding te brengen. In de 38e minuut krijgt E3 twee corners. De eerste leidt tot een tweede en nu weet Romijn met een kopbal de gelijkmaker te scoren. Joure probeert er ook door te komen, maar de verdediging van Blauw Wit houdt achterin de controle. Het hele team helpt mee als dat nodig is. Blauw Wit blijft doorgaan met aanvallen, legt een aantal mooie combinaties op de mat en weet zo de wedstrijd naar zich toe te trekken. De aanvalsdrift resulteert in een hattrick van Timo met assists van Dylan en Ruben. Zo wint E3 deze wedstrijd met 4-1. Met nog twee wedstrijden te gaan, staat Blauw Wit op de 2e plek.