Datum

12 maart 2016 10:15

Accommodatie

Onbekend

Blauw Wit ’34 E3 speelt deze zaterdag de uitwedstrijd tegen Frisia E3. Vandaag debuteert Teun in het team. De eerste vijf minuten zijn duidelijk voor Frisia. Ze vallen aan, maar zonder echt gevaarlijk te worden. Verder dan een kopbal en een afstandsschot komt het niet, maar Ruben, Timo en Dylan moeten Mike en Romijn in de verdediging helpen en E3 komt zelf nog niet aan aanvallen toe. Na 7 minuten weet Timo Robin in de spits te bereiken. Zijn schot wordt gepakt door de keeper. De passing van E3 is wat onnauwkeurig, maar langzaamaan krijgen de jongens wat meer grip op de wedstrijd. Er komt weer een kans wanneer Dylan de bal van achteruit krijgt. Hij bereikt de achterlijn en zet de bal voor. Teun schiet echter te zacht in en de bal is een prooi voor de keeper. Even later na een uittrap van de keeper van Frisia verovert Dylan de bal. Hij speelt zijn tegenstander uit en speelt de bal naar Teun, maar net iets te hard. Dan verovert Romijn de bal na een inworp en schiet deze naar voren. Dylan pikt de bal op en schiet, maar de keeper pakt de bal. Frisia krijgt een vrije trap op de helft van Blauw Wit. Romijn onderbreekt de aanval, waarna Dylan de bal naar Teun in de spits speelt. Die loopt richting de goal, maar zijn schot wordt gepakt door de keeper. Dan is het wel raak. De keeper rolt de bal uit naar zijn verdediger en Teun zet direct druk. Daardoor speelt de verdediger de bal, maar Dylan onderschept razendsnel de bal en schiet door de benen van de keeper de 0-1 binnen. Er komen nog enkele kansjes voor E3, een schot van Timo, een rush van Romijn met een voorzet. Benjamin redt bij een corner, maar aan het eind van de eerste helft is hij kansloos op een kopbal bij een volgende corner. Zo is de ruststand 1-1. In de tweede helft gaat het spel heen en weer. Timo speelt Robin in de spits aan, maar zijn schot kan nog geblokt worden. Een inworp van Frisia wordt onderschept door Romijn en hij schiet de bal naar voren. Dylan schiet de bal over de keeper, maar een verdediger van Frisia redt op de lijn. Even later redt Benjamin op een schot van Frisia. Een vrije trap van Mike wordt door iemand van Frisia van richting veranderd en gaat net naast. In de 41 minuut weet Frisia een aanval uit te spelen  en wordt de 2-1 gescoord. Een minuut later trekt Blauw Wit de stand echter alweer gelijk. Ruben verovert de bal en geeft die mee aan Romijn. Die ziet Teun helemaal vrij staan en speelt hem aan. De voorzet van Teun wordt door de keeper weggetrapt tegen een medespeler aan, waarna Dylan de bal kan intikken. Blauw Wit blijft hierna aanvallen. Een schot van Ruben gaat net naast, een rush van Timo, een een-tweetje tussen Mike en Teun. Na een solo van Mike komt de bal bij Dylan voor de goal. De keeper kan nog net met zijn tenen een goal voorkomen. In de allerlaatste minuut kan Dylan de wedstrijd beslissen. Na een inworp trapt Romijn de bal naar voren. Een speler van Frisia wil de bal terugspelen op de keeper, maar Dylan onderschept de bal en omspeelt de keeper. De bal schiet echter wat te ver door en vanuit een moeilijke hoek schiet hij de bal net voorlangs. Zo blijft het na een spannende wedstrijd 2-2.