Romijn Welles (volley)
33'

E-pupillen zaterdag, E3, Hoofdklasse 8

13 februari 2016 8:45

Vandaag speelt E3 de return tegen de Drachtster Boys. In de heenwedstrijd had E3 een nederlaag geleden en Blauw Wit moet winnen om bovenin mee te blijven doen. E3 laat vanaf het begin zien dat het voor een overwinning gaat. De verdediging met Romijn en Mike staat direct goed. Wanneer één van beiden meegaat naar voren, zorgt de ander direct voor rugdekking. De eerste corner is voor de Drachtster Boys, maar de bal wordt direct door keeper Benjamin uit de lucht geplukt. Direct zet E3 weer een aanval op. E3 zet steeds goed druk, waardoor de Drachtster keeper moeite heeft om de bal weer in het spel te brengen. Na een paar minuten komt de eerste kans wanneer Timo de bal diep op Randy speelt. Dit levert nog niet een goal op. Ook een combinatie tussen Mike en Dylan, gevolgd door een schot van Timo blijft nog zonder beloning. Meerdere aanvallen volgen. De Drachtster Boys proberen ook combinerend aan te vallen en Benjamin redt met een duik op een schot van de tegenstander. Na een aanval van de Boys wordt de bal naar de andere kant gespeeld.  Een verdediger wordt gevolgd door Randy, waarna hij te zacht terugspeelt. Randy pikt de bal op en weet de keeper te omspelen en te scoren. Na een pass van Mike naar Timo wordt Robin in de spits bereikt. Hij heeft net niet genoeg ruimte om uit te halen voor een schot. In de 20e minuut speelt Mike Timo aan, die speelt zijn man uit en passt op Ruben. Die staat helemaal vrij, kan rustig de bal aannemen en haalt uit voor de 2-0. Even later verovert Timo de bal op de helft van Blauw Wit. Hij kan ongehinderd doorlopen naar de goal van de tegenstander. Zijn schot wordt geblokt door de keeper, maar hij scoort zelf in de rebound de 3-0. Tegen het einde van de eerste helft combineert Dylan met Timo, waarna Dylan met een hoge voorzet Randy voor de goal bereikt. Randy kopt de bal, maar de keeper weet nog te redden. Al snel in de tweede helft scoort Timo zijn tweede goal. Hij verovert na een inworp van de tegenstander de bal en geeft af op Ruben. Die ziet Robin voorin vrij staan en geeft hem de bal. Robin kan op de meegelopen Timo passen en die scoort de 4-0. Even later wordt een schot van Robin door de keeper overgetikt. De corner wordt genomen door Timo die bij de tweede paal Romijn weet te bereiken. Die tikt met een mooie volley de 5-0 binnen. Hierna wordt Blauw Wit iets slordiger. Er volgen nog wel mooie aanvallen, maar de Drachtster Boys komen zo nu en dan ook opzetten. Benjamin voorkomt met enkele mooie reddingen een tegendoelpunt en eenmaal staat de lat in de weg. E3 creëert met goede aanvallen nog kansen op meer doelpunten. Onder anderen een afstandsschot van Mike vliegt over alles en iedereen heen, maar spat uiteen op de lat. Even later klinkt het eindsignaal en stapt Blauw Wit met een mooie overwinning van het veld. Volgende week wacht alweer een topper, uit tegen de Flevo Boys.