24'
Timo Kasanwidjojo (afstandschot)

E-pupillen zaterdag, E3, Hoofdklasse 8

5 december 2015 9:40

Vandaag staat de return uit tegen FVC E3 op de rol. Bij winst vandaag lonkt een plek in de top 3 van de competitie. Er staat een harde wind dwars op het veld en dat komt het voetbal niet ten goede. FVC neemt de aftrap en komt direct al gevaarlijk voor de goal van Blauw Wit. Benjamin houdt E3 echter met een mooie redding in de wedstrijd. De eerste minuten is het FVC dat aanvalt en is E3 alleen aan het tegenhouden, maar langzaamaan komt er meer lijn in het spel. De eerste kans is voor Robin, maar zijn schot gaat net naast. E3 blijft goed druk zetten, waardoor FVC niet gevaarlijk kan worden. In de 13e minuut zet Mike druk op de tegenstander met de bal, waardoor Randy de bal kan veroveren. Hij legt de bal terug op Timo, wiens schot op de lat uiteenbarst. In een volgende aanval van Blauw Wit probeert FVC de bal weg te werken. Op het middenveld onderschept Romijn de bal en legt de bal breed op Dylan. Die neemt de bal mee, speelt zijn tegenstander voorbij en schiet de bal over de keeper in de goal. Direct na de aftrap verovert Randy de bal en komt tot een schot, maar de keeper redt. Aan het einde van de eerste helft probeert FVC op te bouwen, maar Timo onderschept de bal. Hij tikt hem door naar Randy die bij zijn tegenstander wegdraait en even later de bal weer terugspeelt. Timo legt de bal goed voor zijn linker en haalt uit. De bal zeilt over de keeper in de goal. Zo gaat E3 met een 2-0 voorsprong rusten. Al snel in de tweede helft ontstaat de eerste kans. Timo passt naar Dylan die voorgeeft op Robin. Zijn inzet gaat net naast. Even later is Robin weer dicht bij een goal, maar het blijft 0-2. Na een ingooi wordt de bal door een speler van FVC breed gespeeld en Ruben pikt de bal op rechts op. Hier ligt ruimte en hij komt met de bal op. De tegenstander die met hem meeloopt, speelt hij uit door naar binnen te trekken en hij geeft een schitterende pass naar voren, waar Dylan de bal oppikt, maar net te lang wacht met schieten, zodat de keeper kan redden. Bij een aanval van FVC verovert Mike de bal en via Dylan komt de bal bij Robin, die de bal goed meeneemt, maar door de harde wind net naast schiet. FVC probeert er wel doorheen te komen, maar Mike en Romijn geven achterin vrijwel geen ruimte weg en Ruben, Timo en Dylan verdedigen steeds mee. Hoewel de druk op E3 wat groter wordt, komt FVC niet tot scoren. Bij één grote kans van FVC komt Benjamin goed uit en gaat het schot voorlangs. Dan worstelt Blauw Wit zich onder de druk uit en komt zelf weer aan aanvallen toe. Gescoord wordt niet meer, zodat de ruststand ook de eindstand wordt. E3 heeft hiermee een prima resultaat neergezet.