... (schot)
49'

E-pupillen zaterdag, E3, Hoofdklasse 8

28 november 2015 10:15

Na een vrij weekend moet E3 vandaag weer aan de bak in de uitwedstrijd tegen Joure E2. Het team is compleet, maar omdat er wat blessures zijn, zijn Pepijn en Toni opgenomen in de wedstrijdselectie. Het veld is niet al te best; het is nat en het gras is wat lang. E3 begint dan ook wat onwennig aan de wedstrijd, waarvan Joure profiteert door al binnen de minuut te scoren. Even later ontsnapt E3 aan de 2-0 wanneer een speler van Joure de lat raakt. Dan zijn er over en weer wat kansjes, Randy gaat alleen op de keeper af, maar zijn schot kan nog net geblokt worden door een tegenstander. Even later countert Joure, maar Benjamin komt goed uit de goal, zodat het schot naast gaat. Langzaam aan krijgt E3 meer grip op de wedstrijd. Na een combinatie tussen Romijn en Ruben geeft Timo een dieptepass op Dylan, die de keeper omspeelt en de gelijkmaker binnen schiet. Twee minuten later ligt de bal echter alweer aan de andere kant in het net. Maar Blauw Wit blijft aanvallen en na kansen voor Ruben en Pepijn komt de bal via Mike bij Pepijn, die na een actie een pass geeft op Dylan. Die speelt zijn tegenstanders uit en kan dan de bal naar de vrijstaande Pepijn spelen, die de bal binnenschiet. Joure komt er even niet meer aan te pas en E3 krijgt meer kansen. Een vrije trap van Robin komt via Dylan bij Mike, wiens schot net over gaat. Romijn verovert de bal en na een combinatie met Robin geeft hij een voorzet; de bal wordt niet goed weggewerkt, maar komt voor de voeten van Robin terecht, die net overschiet. Zo eindigt de eerste helft in 2-2. In de tweede helft gaat E3 door met aanvallen en is de sterkere ploeg. In de 30e minuut neemt Mike een vrije trap. Hij bereikt met z’n bal Randy die in één keer de bal in het doel volleert. Het spel gaat heen en weer totdat Dylan in de 37e minuut een aanval afrondt met een schot, waarbij hij de keeper kansloos laat. Wanneer Mike even later na een assist van Ruben de 2-5 binnenschiet, lijkt Blauw Wit op rozen te zitten. Er zijn kansen voor Ruben, Pepijn, Dylan en Mike, maar de paal en de lat staan in de weg. E3 laat de tegenstander dan toch weer komen en Joure weet in de slotfase nog tweemaal te scoren. Dan is het echter gedaan en is de overwinning voor E3 binnen.