45'
...

E-pupillen zaterdag, E3, Hoofdklasse 8

7 november 2015 10:00

Na een week niet gespeeld te hebben is het team vandaag weer compleet voor de uitwedstrijd tegen Olde Veste. In het begin is het van beide kanten een beetje aftasten en gaat het spel heen en weer. Benjamin pakt een afstandsschot van Olde Veste, maar daarna is het al snel de beurt aan Blauw Wit. De opbouw begint achterin bij Mike en via Randy, Dylan en weer Randy wordt de bal voorgegeven. Het schot van Ruben mist de kracht en wordt door de keeper gepakt. Even later probeert Olde Veste het ook weer, maar komt niet verder dan enkele afstandsschoten. Blauw Wit trekt het spel steeds meer naar zich toe, combineert veel en creëert kansen, maar weet vooralsnog niet te scoren. In de 14e minuut verdedigt Olde Veste uit en wordt de bal door Mike onderschept. Hij speelt de bal naar voren waar de bal bij een tegenstander terecht komt, maar die verspeelt de bal simpel aan Randy. Hij speelt Dylan in die de bal niet goed voor zijn linker krijgt, maar hij ziet Robin staan en passt naar hem. Robin schiet, maar het laatste tikje wordt gegeven door Randy die naar binnen was gelopen, 0-1. Blauw Wit blijft goed combineren en er ontstaan meer kansen. In de 21e minuut scoort Ruben de 0-2. Na een inworp trapt Mike de bal naar voren, waar Ruben in het gat springt, de bal meeneemt en langs de keeper schiet. Even later schiet Romijn na een combinatie met Timo en Ruben de 0-3 binnen. Vlak voor rust maakt Olde Veste een tegentreffer. Romijn wordt van achteren neergehaald, de scheidsrechter ziet er geen overtreding in, en de speler van Olde Veste krijgt zo een vrije doorgang naar de goal en laat Benjamin kansloos. De tweede helft gaat Blauw Wit verder met aanvallen en Olde Veste kan daar weinig tegenover stellen. Robin zorgt voor de 1-4 door een corner van Timo bij de tweede paal mooi binnen te koppen. Na zo’n 8 minuten in de tweede helft weet Olde Veste uit te breken, maar kan niet profiteren, het schot gaat ver naast. In de 37e minuut neemt Randy voor Blauw Wit een corner, die over en alles en iedereen heen gaat. Robin schiet, maar de keeper tikt de bal weg. Echter niet ver genoeg, want Ruben is alert, pikt de bal op en wipt hem over iedereen heen via binnenkant paal in de goal. Een minuut later krijgt Timo na een uittrap van Benjamin via een tegenstander de bal en trapt die naar voren. De bal komt bij Randy, die sneller dan zijn tegenstanders naar de goal rent en zo de 1-6 aantekent. Wanneer Dylan bij een spelhervatting goed druk zet, trapt zijn tegenstander de bal weg. Mike komt voor zijn tegenstander en scoort na een korte solo de 1-7. Hierna speelt Blauw Wit de wedstrijd geconcentreerd uit. De eindstand wordt 1-8, maar aan het einde blijft de discussie over wie het 8e doelpunt maakte onbeslist. Blauw Wit heeft weer een overwinning te pakken en dat is na enkele mindere wedstrijden wel een goed gevoel. Volgende week komen de Heerenveense Boys op bezoek. Hopelijk kan E3 de goede lijn voortzetten.