49'
50'

E-pupillen zaterdag, E3, Hoofdklasse 8

6 februari 2016 9:30

E3 hervat vandaag de competitie met een inhaalwedstrijd tegen Meppel  FC E3G. Het begin is wat afwachtend, waardoor Meppel een paar keer een aanval weet op te zetten.  Dit resulteert in de derde minuut in de 1-0. Blauw Wit is wakker geschud en begint beter te spelen. De opbouw begint achterin bij Mike of bij Romijn en via Timo op het middenveld worden de flanken met Ruben  en Dylan bereikt. De aanvallen lopen over verschillende schijven en zo ontstaan er kansen.  De bal wil er eerst niet in, maar Randy scoort na vijftien minuten 2 keer op aangeven van Dylan na voorbereidend werk van Timo. De schaarse kansjes van Meppel worden door Mike, Romijn en Robin onschadelijk gemaakt en keeper Benjamin staat steeds op de goede plek. In balbezit maakt E3 direct het veld breed en de snelle spelhervattingen van Benjamin zorgen ervoor dat E3 steeds weer gevaarlijk kan worden. Vlak voor rust bekroont Robin een aanval met een doelpunt op een assist van Timo, ruststand 1-3. De tweede helft komt E3 goed uit de startblokken. Er wordt volop gecombineerd en de bal gaat van links naar rechts en weer terug en er vallen veel doelpunten. Van achteren uit sluiten Romijn en Mike steeds goed aan, zodat de bal goed rondgespeeld wordt. Ruben scoort uit een rebound en vervolgens met een assist van Dylan. Robin schiet vervolgens de 1-6 binnen, gevolgd door Timo, die een voorzet van Dylan binnenschiet. Ruben maakt vijf minuten later nummer 8, nadat Randy de bal op hem teruglegt. Daarna is het beurt aan Dylan die er kort na elkaar twee in schiet, de eerste met een assist van Randy. In de laatste 2 minuten scoort Randy nummer 11 en 12, op aangeven van Robin en Timo. E3 heeft laten zien dat het goed kan voetballen. Iedereen doet mee, zowel in de aanval als in de verdediging. Volgende week komt Drachtster Boys op bezoek. Dan kan E3 weer vol aan de bak.