Ruben Bijma (schot)
40'

E-pupillen zaterdag, E3, Hoofdklasse 8

10 oktober 2015 11:40

Deze zaterdag staat de uitwedstrijd tegen de Drachtster Boys op het programma. Voor de beker was ook al tegen deze ploeg gespeeld en toen was er redelijk eenvoudig gewonnen. E3 heeft de aftrap en begint direct aan te vallen, maar al snel blijkt dat de Drachtster Boys dit keer niet zo gemakkelijk over zich heen zal laten lopen. De echte scherpte ontbreekt bij E3 en Benjamin moet al snel enkele reddingen verrichten. Na balverlies op het middenveld weet de tegenstander snel te profiteren en scoort de 1-0. Vijf minuten later valt de 2-0, opnieuw door slordig balverlies. Hierna begint E3 iets beter te spelen en heeft het meeste balbezit zonder echt grote kansen te creëren. De combinaties lukken niet altijd en er is soms ook onvoldoende aansluiting. Drachtster Boys kan in deze fase van de wedstrijd ook geen potten breken. Dan valt aan het einde van de 1e helft uit het niets de 3-0. In de resterende tijd zet E3 weer aan en krijgt nog enkele kansen. Een schot van Mike wordt gepakt door de keeper. Even later geeft Dylan een steekpass op Randy die op de goal afgaat. Voor hij echter kan uithalen wordt hij door een tegenstander gevloerd. Mike neemt de vrije trap, maar de bal gaat over. De 2e helft speelt Blauw Wit veel beter. De opbouw van achter uit gaat beter, er wordt meer druk gezet, de combinaties gaan beter lopen. Maar even krijgt de Drachtster Boys dan teveel ruimte en valt de 4-0. De wedstrijd lijkt gespeeld, maar E3 toont veerkracht. Een aanval die begint met Mike gaat via Timo naar Ruben op rechts en via Mike weer naar links naar Dylan, wiens schot door een tegenstander tot hoekschop wordt verwerkt. De corner wordt door Randy genomen en door Ruben tot doelpunt gepromoveerd. Even later volgt weer een aanval van Blauw Wit en weer weet Ruben te scoren. Mike en Romijn houden nu achterin de boel goed dicht en bouwen van achteruit op, Timo speelt nu centraal op het middenveld en Robin speelt afwisselend in de spits en op de rechterkant. Hij krijgt al snel een kans als hij wordt aangespeeld door Timo, maar zijn schot gaat net naast. Na een inworp van E3 speelt Mike de bal naar Dylan, die zijn tegenstander uitspeelt en de bal voorgeeft. Timo staat voor de goal en schiet direct, maar de keeper kan redden. Even later is er weer een kans voor Blauw Wit. Mike pakt op het middenveld de bal op en dribbelt naar voren. Vervolgens legt hij de bal breed op Romijn die op de goal schiet. De bal lijkt voorlangs te gaan, maar Randy kan nog net de bal aantikken. Via de keeper wordt het een cornerbal. Beide partijen scoren echter niet meer, zodat de eindstand 4-2 wordt. We hebben vandaag twee verschillende gezichten gezien bij E3, een eerste helft waarin Blauw Wit niet aan voetballen toekwam en een tweede helft, waarin beter en met meer inzet gespeeld werd. Laten we dit laatste in de volgende wedstrijden doortrekken!