Romijn Welles (afstandschot)
47'

E-pupillen zaterdag, E3, Hoofdklasse 8

3 oktober 2015 11:30

Na een vrije ronde vorige week speelt E3 vandaag thuis tegen de Flevoboys. E3 begint goed aan de wedstrijd, zet druk en gaat de duels aan. Flevoboys is een goed voetballende en fysiek sterke  ploeg die de aanvallen van Blauw Wit probeert te storen en dan snel de tegenaanval opzet. Dit resulteert in de 5e minuut in de 0-1. Even later is er een kans voor E3. Een inworp van de Flevoboys wordt onderschept door Dylan, die de bal doortikt naar Randy. Randy ziet Ruben vrijlopen en speelt hem aan. Ruben schiet voorlangs en Dylan kan net niet bij de bal. Het spel golft heen en weer. Mike op het middenveld en Robin en Romijn in de verdediging doen het goed en weten de aanvallen van de Flevoboys te neutraliseren. Een uittrap van Benjamin komt via een tegenstander bij Mike terecht die de bal doorspeelt naar Timo. Timo komt met de bal naar binnen en ziet Ruben vrij staan. Het schot van Ruben wordt geblokt en verwerkt tot een corner. Even later speelt Mike de bal diep op Randy, die zijn tegenstander weet te passeren. Zijn schot wordt gekeerd door de keeper. Aan het eind  van de eerste helft weet Flevoboys nog twee keer te scoren en is de ruststand 0-3. E3 begint de 2e helft weer fel. De eerste voorzet van Timo vliegt nog voorlangs, maar in de 27e minuut belandt de uittrap van de keeper van de Flevoboys via een tegenstander bij Timo. Hij loopt zijn tegenstander er uit en geeft vanaf de achterlijn de bal strak voor. Bij de 2e paal staat Dylan, die bal tegen de onderkant van de lat schiet, waarna de bal het veld weer invliegt. Hier staat Randy die de bal hard inschiet en zo voor de 1-3 zorgt. Beide ploegen blijven aanvallen en er zijn enkele kansen voor E3, maar de goal valt aan de andere kant. Blauw Wit geeft echter niet op. Nadat Robin in een gevecht om de bal de winnaar wordt, speelt hij de bal door naar Timo die een crosspass op Ruben geeft. Die legt de bal terug op Mike, wiens schot nog net tot corner verwerkt wordt. Even later wordt een schot van Ruben nog net door de keeper gekeerd.  Aan de andere kant verricht Benjamin enkele goede reddingen. Wanneer Benjamin met een uittrap Timo bereikt, loopt Dylan goed de vrije ruimte in. Timo gaat de combinatie met Dylan aan en komt vrij op het middenveld. Wanneer hij via een tegenstander de bal terugkrijgt, legt hij hem breed op de mee opgekomen Romijn die in een keer uithaalt en zo de 2-4 scoort. E3 blijft jagen op meer en even later schiet de vrijstaande Ruben via de lat net over. Er volgen nog enkele kansen, maar er wordt niet meer gescoord. Blauw Wit heeft vandaag tegen een sterke tegenstander gespeeld, kansen gecreëerd, maar ze niet altijd benut, terwijl de tegenstander wel zijn kansen wist uit te spelen. Volgende week tegen de Drachtster Boys weer met z’n allen er tegen aan!