Datum

5 september 2015 8:45

Accommodatie

Onbekend

Na een succesvol jaar bij de F-pupillen starten de jongens vandaag thuis als E3 de competitie in de hoofdklasse. Het team is hetzelfde gebleven, maar de overgang naar de E-pupillen geeft weer nieuwe uitdagingen. De tegenstander van vandaag is de E2 van LSC 1890 uit Sneek. E3 heeft in het begin wat moeite met de opbouw en LSC weet steeds de bal te onderscheppen en komt enkele keren gevaarlijk opzetten. Na 5 minuten breekt een speler van LSC door en scoort de 0-1. Het spel van Blauw Wit blijft rommelig en LSC laat zien goed te kunnen voetballen. Maar langzaam begint E3 wat meer te combineren en ontstaan er enkele kansjes voor o.a. Randy en Ruben. Het is echter de tegenstander die in de 13e minuut de 0-2 op het scorebord zet. Beide teams blijven aanvallen, maar de beste kansen zijn eerst nog voor LSC. Benjamin staat echter goed te keepen. Tegen het einde van de eerste helft zijn er ook enkele kansen voor E3, maar de jongens gaan met de 0-2 achterstand rusten. In de tweede helft zien we een ander Blauw Wit, dat direct furieus van start gaat. Een schot van Dylan kan  nog net door de keeper verwerkt worden tot corner. Het spel van LSC verandert ook. In een verdedigende actie wordt Romijn van achteren hard door een tegenstander aan zijn shirt getrokken, iets wat we nog meerdere keren zien deze helft. Blauw Wit houdt druk, een schot van Dylan wordt door de keeper gestopt en even later schiet Mike net op de paal. In de 30e minuut onderschept Robin de bal en speelt Randy aan. Door het midden weet Randy Ruben op rechts te bereiken. Die geeft tussen een paar verdedigers door de bal voor. Robin is doorgelopen en tikt de aansluitingstreffer binnen. Ook LSC blijft aanvallen, dus de jongens moeten scherp blijven. Door een overtreding op Robin op de helft van LSC krijgt Blauw Wit in de 35e minuut een vrije trap. Van zo’n 20 meter afstand schiet Mike de bal prachtig binnen. E3 heeft nu de overhand, maar de uitbraken van LSC zo nu en dan blijven gevaarlijk. Blauw Wit ruikt de overwinning en blijft aanvallen. Timo speelt met een mooie actie zijn tegenstander uit, die vervolgens aan de noodrem trekt door Timo bij zijn shirt vast te houden. De vrije trap levert een kansje op. In de 41e minuut krijgt Mike een flinke tackle te verwerken, waarvoor Blauw Wit opnieuw een vrije trap krijgt. Hij neemt zelf de vrije trap en schiet de 3-2 binnen. LSC geeft het nog niet op, maar Romijn en Robin houden samen met Benjamin de boel achter dicht. Door met z’n allen hard te blijven werken wordt zo de overwinning binnengehaald.