3 oktober 2015 12:00

Accommodatie

Onbekend

Na twee vrije zaterdagen konden de jongens van E1 de twee oefenwedstrijden woensdag tegen Cambuur gebruiken om de training van donderdag de puntjes op de i de zetten. Dat zou nodig zijn, omdat vandaag Udiros, de jeugd van sportclub Heerenveen op het programma stond.

Klokslag 12 uur werd het startsein gegeven. Udiros liet gelijk even zien dat ze gewend zijn op hoog niveau te voetballen. Maar wij konden laten zien dat we een keeper van formaat op de goal hadden: Johan kon de eerste 6 minuten de goal schoon houden. Het team was goed bezig met overspelen, toch kon het eerste doelpunt niet voorkomen worden: Udiros maakte 1-0.

We lieten de koppen niet hangen en probeerden mee te gaan in het snelle spel. Rutmer speelde de bal zover als mogelijk naar voren, maar een tegenspeler kreeg de bal in de voeten en ging ermee terug naar onze goal. Met het uitkomen van Johan en een duik op de bal, wist hij het volgende doelpunt te voorkomen. Dan krijgt Udiros door wat duw-en trekwerk een penalty mee, maar gelukkig gaat deze naast.

Het spel speelt zich voornamelijk op onze helft af en valt de volgende goal door gerommel voor de goal. Even is er gemopper op elkaar, maar dat weten we snel te herstellen. Het spel gaat verder en een mooie actie van Ezra had voor het eerste doelpunt van onze kant kunnen zorgen, maar de kracht was uit het schot voordat de bal bij de keeper was. Jammer. Vervolgens kregen wij nog een tegendoelpunt en gingen we iets minder op de bal spelen. Hier wist Udiros nogmaals van te profiteren en gingen we met 5-0 stand de rust in.

De tweede helft kwam er een ander E1 team het veld op: daadkrachtiger, feller en nog meer overspelend. Het was dan ook jammer dat al snel de 6-0 op het scorebord kwam te staan. We gingen meer aanvallend spelen en kreeg Pepijn een kans, maar was net te laat om de bal met kracht in de goal te schoppen. Hessel stoorde achterin en Toni probeerde het spel op het middenveld te verdedigen. Zo wisten we het een poos vol te houden. Op het moment dat Johan een bal met een duik weg wist te tikken, probeerde een jongen in de rebound te scoren en raakte de hand van onze keeper.  Gelukkig kon hij het spel hervatten en zorgde met een flinke uittrap ervoor dat de bal bij Carlo voorbij de middellijn kwam en kon Carlo een schot wagen, maar dit werd helaas geen doelpunt. Ook Ennio kreeg nog een kans, maar de nul werd maar niet een één.
Met nog een paar minuten te gaan werd het nog 7-0. Terwijl het scorebord aan gaf dat de tijd voorbij was, liet de scheids nog doorvoetballen en kregen we zelfs nog een penalty tegen, die de eindstand op 8-0 liet zetten. Ondanks deze uitslag konden we terug kijken op en goed gespeelde wedstrijd.