49'
... (schot)

E-pupillen zaterdag, E3, Hoofdklasse 8

19 september 2015 10:45

Vandaag wordt de derby tegen FVC E3 gespeeld. E3 begint goed aan de wedstrijd. Al na 2 minuten ligt de 1-0 in de touwen. De aanval begint bij Ruben die de bal onderschept. Hij speelt de bal naar Dylan, die de bal naar Mike tikt. Mike vindt Timo op de zijkant. Die haalt vervolgens de achterlijn en met een voorzet bereikt hij Ruben die de bal hard binnenkopt. Beide ploegen vallen aan en er ontstaan aan beide kanten kansen. Na een aanval die eindigt in een schot van Dylan dat net naast gaat, kent E3 een sterke periode. Een uittrap van FVC wordt door Mike onderschept die hem gelijk breed legt op Randy. Die speelt zijn tegenstander uit en passt naar Dylan.  De voorzet van Dylan gaat voorlangs en er is niemand om de bal binnen te tikken. FVC bouwt op, maar Ruben onderschept de bal en via Timo komt die bij Mike. Hij geeft de bal voor, die nog aangeraakt wordt door een speler van FVC, waarna Dylan de bal kan binnentikken. FVC valt ook aan, maar creëert niet veel kansen. Robin en Romijn weten meestal de aanvallen te onderbreken en Benjamin houdt zijn doel schoon. Voorin zien we combinaties tussen Randy, Ruben Timo en Mike. Romijn onderschept de bal en speelt naar Mike, die Timo ziet gaan. Hij geeft hem in de loop mee aan Timo die vrij kan doorlopen. Zijn schot gaat via de lat weer het veld in. De aanval gaat echter door en via Randy en Ruben komt de bal bij Mike die met zijn schot bijna de keeper verschalkt. Blauw Wit krijgt wel een corner die door Randy genomen wordt. De bal wordt door Ruben binnen getikt. Hierna krijgt Randy nog een kans, wanneer Dylan hem in de diepte aanspeelt. Zijn schot kan echter door de keeper gekeerd worden. Even later weet Randy zich te ontdoen van zijn tegenstander, maar zijn schot wordt opnieuw gekeerd. In de volgende aanval schiet Mike de bal naar voren. Randy tikt even terug op Ruben die voorgeeft op Dylan. Ook zijn schot wordt gekeerd. Dan weet FVC aan het einde van de eerste helft na een goede aanval te scoren, waardoor de ruststand 3-1 wordt. Ook in de tweede helft speelt Blauw Wit goed. De bal wordt goed rondgespeeld en er worden kansen gecreëerd. Maar de bal wil er niet in. Na een inworp geeft Robin een voorzet op maat op Randy die de bal tegen de lat aan kopt. Zo is er in de eerste vijftien minuten van de tweede helft weinig aan de hand voor Blauw Wit, want de aanvallen van FVC stranden steeds op de verdediging. Dan valt uit het niets de 3-2. E3 blijft echter komen en na een pass van Robin op Timo gaat deze de combinatie aan met Mike. Timo krijgt de bal terug op links en geeft een voorzet op de vrijstaande Dylan, die direct met rechts uithaalt, maar de bal op de lat schiet. Na weer een aanval van E3 weet FVC heel snel te counteren en de gelijkmaker te scoren. Even later schiet Benjamin uit op Dylan, die via de midden Mike aanspeelt. Mike speelt diep op Timo die heel goed de bal aanneemt, maar net niet meer tot een goed schot kan komen. Ook daarna heeft E3 kansen om de wedstrijd te beslissen, maar de bal wil er niet in. Dan in de laatste minuut scoort FVC de winnende treffer. De teleurstelling is groot, maar ondanks het verlies kan E3 terug kijken op een goede wedstrijd met mooie combinaties en aanvallen. Volgende week is een vrije ronde, waarna de thuiswedstrijd tegen de Flevo Boys wacht.