... (schot)
52'

E-pupillen zaterdag, E3, Hoofdklasse 8

12 september 2015 10:15

De tweede competitiewedstrijd is uit tegen Urk E2. Deze ploeg kan goed voetballen en maakt het de jongens van Blauw Wit behoorlijk moeilijk. Beide ploegen zetten druk op de tegenstander en er ontstaat een gevecht om de bal. In de derde minuut dwingt E3 de tegenstander tot een terugspeelbal die de keeper laat glippen. Dylan tikt zo de 0-1 binnen. Urk valt aan en krijgt enkele goede kansen die net naast gaan of waarbij Benjamin goed keeperswerk verricht. Blauw Wit komt zo nu en dan onder de druk uit en zet dan weer een aanval op. Wanneer Randy de verdediger van Urk onder druk zet speelt deze de bal terug op de keeper, die hem tussen zijn handen door in de goal laat glippen: 0-2. Het spel golft heen en weer. Romijn en Robin houden achterin de boel goed dicht, daarbij geholpen door Ruben, Mike en Timo. In de 20e minuut verdient Randy een vrije trap die door Mike wordt genomen. Een speler van Urk kopt de bal ongelukkig over zijn keeper in het eigen doel: 0-3. In de tweede helft is de eerste kans voor Urk. Benjamin tikt het schot over en de hoekschop levert niets op. Urk is de aanvallende ploeg, maar E3 weet achterin goed stand te houden. Dan valt toch de 1-3 en Urk probeert de druk op te voeren. Benjamin bouwt van achter op via Robin of Romijn en bij een van de aanvallen van Blauw Wit speelt Dylan Randy aan in de spits. Gelijk zitten er een paar verdedigers om hem heen, zodat hij te weinig ruimte voor een schot krijgt. In de 34e minuut krijgt Blauw Wit een vrije trap door een handsbal van Urk. Timo neemt de vrije trap en schiet de bal prachtig binnen. De bal ligt al weer op de middenstip wanneer de leiding van Urk tegen de scheidsrechter begint te roepen dat de goal ongeldig is, omdat het een indirecte vrije trap was. De scheidsrechter keurt vervolgens onterecht de goal af en geeft de bal aan Urk (Bij de E-pupillen worden alleen directe vrije trappen gegeven). Enkele minuten later komt een uittrap van Benjamin in de handen van de andere keeper. Deze laat de bal los en Randy neemt snel de bal mee, maar zijn schot gaat net voorlangs. Over en weer volgen aanvallen met kansen, maar beide ploegen verdedigen goed. De scheidsrechter laat lang doorspelen en in de 52e minuut weet Urk nog te scoren. Een dikke minuut later fluit de scheidsrechter af en neemt Blauw Wit de winst mee naar huis.