C-junioren zaterdag, C1, D

19 maart 2016 12:30

Scheidsrechter

Veneman, P.

In de thuiswedstrijd tegen Oranje Nassau was de ontwikkeling van C1 al goed te zien. Felle duels, goed  positie spel waarbij de nodige kansen werden gecreëerd om te winnen. Helaas werden de kansen niet benut door soms net een mannetje te veel te passeren in plaats van de bal over te spelen naar een vrijstaande speler. En dus ging Oranje Nassau onnodig met de 3 punten naar huis.

Toch was de stemming optimistisch voor de uitwedstrijd tegen de koploper Quick'20. De algemene sfeer was dat C1 de strijd om het kampioenschap ging beïnvloeden met ook de uitwedstrijd op 2 april tegen ATC (staat 2e) op de agenda.
De stemming was ook optimistisch omdat Ritske met zijn macaroni de jongens onoverwinnelijk maakt. Ritske staat voor de wedstrijd vroeg op om als een volleerde kok de maaltijd voor te bereiden.
En dan de wedstrijd: na 2 uur in de bus verliep de eerste helft nog gelijk op. Tegenover het iets betere veldspel van Quick'20 stelde Blauwwit opnieuw inzet en goed positiespel.
De tweede helft was het echter Blauwwit die de wedstrijd in handen had. En dat resulteerde na een mooie aanval al snel in de 0-1 van Mark. En na de 0-1 had Blauwwit meer kansen via Mark, Thomas en Niels. Daar stelde Quick'20 opnieuw leuk veldspel maar geen uitgespeelde kansen tegenover. En als er een schot op doel kwam dan pakte Steijn deze vakkundig.
En zo leek een stunt in de maak: maar voetbal is soms oneerlijk en onverwacht en dat maakt het voetbal ook zo mooi.
Vanuit het niets maakte Quick'20 gelijk in de allerlaatste minuut. En zo levert het verdienstelijke gelijkspel tegen de koploper toch een katertje op dat de 3 punten voor Blauwwit C1 hadden moeten zijn.
De aanwezige ouders in Oldenzaal hebben echter van een mooie wedstrijd genoten.
Trainers, spelers en ouders zien uit naar de komende wedstrijden van de competitie in de 2e divisie!