C-junioren zaterdag, C1, D

20 februari 2016 10:45

Scheidsrechter

Hoekstra, S

Na de verdiende 3 punten in de uitwedstrijd tegen Schalkhaar stond nu de belangrijke thuiswedstrijd tegen Urk op het programma. Belangrijk omdat bij winst BW zich veilig in de middenmoot kan plaatsen in deze sterke 2e divisie. Blauwwit speelde daarbij thuis in het prachtige zwarte nieuwe reserve-tenue.

En dat was te zien, Blauwwit opende met sterke en mooie aanvallen in de eerste helft waarbij Mark en Thomas mooie kansen kregen. Thomas kopte daarna nog 2 keer gevaarlijk in maar tot goals leidde het (nog) niet. Sterker, nog tegen de verhouding in maakt Urk de openingstreffer 0-1. Dat ging de jongens van C1 te ver, binnen een paar minuten scoorde Mark een prachtige goal uit een mooie voorzet van Jorrit. De 1-1 ruststand was geflatteerd en de ouders vonden in de rust dat de 3 punten bij Blauwwit moesten blijven gezien het betere veldspel van Blauwwit.

De tweede helft begon weer met beter en fel voetbal van C1. De spelers van Urk werden bij balbezit voortdurend op hun eigen helft opgejaagd en konden daardoor niet in hun spel komen. Blauwwit wel en met goede en gevarieerde aanvallen werden er veel kansen gecreëerd waarbij Mark (nog 3 goals), Lester en Thomas de eindstand op 6-2!! bepaalden. En dan raakte Sietze ook nog lat (corner) en paal.
Met een foutloze assist-gevende keeper (verre uittrap op Mark) een achterhoede die vrijwel niets weggeeft, een fel middenveld met veel balbezit en een gevarieerd spelende voorhoede en een sterke bank met onze teamleiders Fedrik en Brian kunnen er de komende weken nog de nodige punten worden gepakt!
Deze mooie wedstrijd was in ieder geval een mooie opsteker voor het etentje wat 's avonds gepland stond bij Tao in Leeuwarden.
Gezien bijgaande foto’s van C1 bij Tao heeft het eten ook hoog gescoord! Een mooi initiatief van de spelers die het teamuitje zelf geregeld hebben. Het eindresultaat: een waar slagveld op de tafels…