C-junioren zaterdag, C1, D

13 februari 2016 12:30

Scheidsrechter

Ark, J.F. van

Op zaterdag 13 februari 2016 start de tweede competitiehelft officieel voor C1. Weliswaar is er twee weken terug al tegen GVAV gespeeld voor de competitie en is er met 3-2 verloren. Deze wedstrijd stond oorspronkelijk in de voorjaarsvakantie gepland en is dus vooruit gespeeld. Het leverde 0 punten op, maar de wedstrijd gaf voldoende perspectief.

Om 9.00 uur stonden de busjes klaar om vanaf Wiarda naar Schalkhaaar te vertrekken. Edwin Westland, een bekende Blauw Witter, had deze wedstrijd al in november uitgezocht. Hij ging als fotograaf mee en uiteraard zijn we ook erg benieuwd naar zijn verhaal, maar dit zal vast en zeker als column op de website belanden.

Onderweg konden de spelers tijdens een pitstop genieten van heerlijke pasta van Tineke, een sportmaaltijd als goede basis voor een verre uitwedstrijd, en dit heeft geholpen!

Na in de bespreking  gesproken te hebben over wat je van je medespelers verwacht en dit met elkaar gedeeld te hebben, volgde een tactische bespreking over de manier van druk zetten. De eerste helft kende twee gezichten. Het eerste kwartier was wat aftasten en kon Blauw Wit niet zo goed druk krijgen op Schalkhaar. In de omschakeling kwamen er wel kansen voor de Blauw Witten, maar zonder succes. Schalkhaar kreeg een aantal mogelijkheden, zonder echt heel gevaarlijk te worden. Gedurende de eerste helft kreeg Blauw Wit steeds meer grip en met een 0-0 stand gaan we de rust in.

Na de rust is het spelbeeld in het voordeel van Blauw Wit. C1 controleert de wedstrijd, krijgt steeds beter druk op Schalkhaar en krijgt een aantal gevaarlijke kansen. 20 minuten voor tijd is het raak. Uit een goed druk zet moment verovert Jorrit de bal, hij zet Mark met 1 pass 1 op 1 met de keeper en Mark rondt dit rustig af. Schalkhaar gaat al snel 1 op 1 spelen met vier spitsen, zonder echte kansen te produceren. Bij een afstandschot moet Stijn zich wel volledig strekken, maar Lester is op tijd om de rebound weg te werken. Blauw Wit wint bijna al zijn duels, blijft strijden en wint daardoor veel tweede ballen. Door de alles-of-niks strategie van Schalkhaar komt er ontzettend veel ruimte te liggen. Veel kansen of kansrijke aanvallen van Blauw wit stranden echter in schoonheid of worden gepakt door de uitstekende keeper. Maar door de energie die de mannen tot het laatst in de wedstrijd leggen, gaat de voetbalwet ditmaal niet op en houdt C1 de 0. Uiteindelijke fluit de scheidsrechter voor het eindsignaal en zijn de 3 punten een feit.

Bij aankomst op Wiarda wordt Edwin luidkeels toegezongen als bedankje voor de foto's (en het verhaal) die ons te wachten staan, dus bij deze nogmaals: ' Edje bedankt ' !