Scheidsrechter

Tjeerdsma, S.

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma, tegen Emmen (av) C1.

In de eerste helft had Blauw Wit een flinke tegenwind, en dus was een tactiek gekozen die daarop was afgestemd. Dit leverde een spelbeeld op wat zich vooral op de helft van Blauw Wit afspeelde. Ondanks dat creëerde Blauw Wit meer kansen dan tegenstander Emmen. Een terechte 1-0 ruststand (Wesley rondde een voorzet van Jorrit keurig af met links) stond dus op het scorebord.

De tweede helft, met de wind mee, speelde zich uiteraard op dezelfde helft af, en nu in het voordeel van Blauw Wit. Het was wachten op de 2-0 en die viel dan ook na 10 minuten. Na goed doorzetten bleef Niels rustig in een 1 op 1 situatie en schoot hij beheerst de 2-0 binnen. Vanaf dat moment was het verzet gebroken en leek het net een schiettent. De ene na de andere aanval volgde en voor Emmen was er geen houden aan. Na een vermeende buitenspelval scoort Mark de 3-0 in de korte hoek, wonder boven wonder vlagt de grensrechter ditmaal niet.. Knap van de jongens dat ze na een aantal pogingen blijven proberen en natuurlijk mooi om te zien dat dit uiteindelijk resultaat heeft.
Daarna is het de beurt aan Erik. Hij valt in en scoort in 10 minuten drie mooie goals, een onvervalste hattrick. Het slotakkoord is voor Niels die met een bekeken en goed geplaatst schot de 7-0 tegen de touwen schiet. Een lekkere afsluiter voor de winterstop en een knap resultaat.

C1 ontwikkelt zich uitstekend en raakt niet in paniek van een periode waarin het even niet weet te winnen (hoewel sommige gelijke spelen als een overwinning voelden). Zowel ontwikkeling op voetbaltechnisch gebied als mentaal gebied is dan ook terug te zien. Elke week op dit niveau spelen is een uitdaging die C1 met z'n allen aangaat, soms een prachtige uitdaging en soms best eens moeilijk. Zolang je maar lef blijft tonen, doorgaat en de uitdaging aan blijft gaan, wordt je er steeds beter in! Dat bleek vandaag wel weer. Op naar de zaal!