Scheidsrechter

Coenrady, R

Zaterdag 28 november: de derby in de 2e divisie tussen Blauwwit C1 en Frisia C1. Waar tussen de jongens onderling op de diverse scholen in Leeuwarden al diverse uitslagen voorspelt waren.
Verder was C1 de afgelopen week net een ziekenhuis met de grieperigen Jurran, Pieter, Thomas en Fedrik zelf).

Mooi om te zien dat tijdens de wedstrijd harde duels niet geschuwd werden terwijl aan het eind van de wedstrijd de vriendschappen tussen de diverse spelers van beide teams gelijk weer opgepakt werden.
De eerste helft begon aanvankelijk in een gelijk opgaande wedstrijd tussen beide teams zonder kansen. Langzamerhand begon Frisia overhand te krijgen omdat Frisia meer en meer de duels won. De fellere coaching van met name Fedrik was terecht om Blauwwit in de wedstrijd te houden. Dat Fedrik daarbij de kwaliteit van de reclameborden testte  was vooral een uiting van ontevredenheid over de mentaliteit van het team in de eerste helft. Daarbij of daardoor was Blauwwit onnauwkeurig in de passing. Blauwwit kreeg dan ook slechts 1 kans (kopbal Lester uit vrije trap Tygo) terwijl Frisia slechts 1 goal maakte na diverse scorings mogelijkheden.
De tweede helft gaf aanvankelijk hetzelfde beeld, maar Blauwwit liet zien langzaam maar zeker zich toch meer in de wedstrijd te knokken. Na de wissels met de invallers Sietze, Pieter en Jorrit bleef Blauwwit het proberen om de gelijkmaker te maken overigens opnieuw zonder kansen te creëeren.
Een sublieme loop actie van Niels vanuit een pass van Mark leverde uiteindelijk de gelijkmaker op. Niels ronde koel en bekeken af voor de 1-1. Een mooi schot van Wesley leek zelfs nog de 2-1 op te leveren, maar de keeper van Frisia was attent.
En zo eindigde de derby met een gelukkige 1-1 stand met een duidelijk beter Frisia in de eerste helft een een iets beter Blauwwit in de tweede helft.
Tegen Emmen thuis moet iedereen vanaf minuut 1 knokken voor een goed resultaat!! Maar daar zullen Fedrik en Brian (afgelopen vrijdag jarig geweest, 1-1 was misschien toch nog een leuk verjaardagskado) de komende week wel op terug komen tijdens de trainingen.