Scheidsrechter

Dijk, H.M. van

Accommodatie

Onbekend

Deze week was bekend geworden dat Blauw Wit'34 nu op de 64e plaats staat van alle amateur jeugdopleidingen in Nederland. C1 moest thuis aantreden tegen ATC'65 (de nummer 2 van de competitie) die ook op de 64e plek staat op dezelfde ranglijst! Dat gaf natuurlijk goede hoop, ook omdat vorige week maar nipt was verloren van de koploper Quick'20 die weer als nummer 15 op deze ranglijst staat.

C1 begon gelijk goed waarbij Mark Thomas al na enkele minuten vrij voor de goal zette. Thomas wachtte net iets te lang met schieten, waardoor een verdediger van ATC'65 een corner kon forceren.

Blauw Wit en de tegenstander zorgden vervolgens voor een mooie wedstrijd waarin ATC'65 in de eerste helft 1 kans kreeg en die wel verzilverde hetgeen tot een 0-1 achterstand in de rust leidde. Vervolgens bleef het niveau in de tweede helft goed en kreeg ATC'65 amper kansen meer, terwijl Mark (2 keer) en Erik nog hele mooie kansen kregen. Met wissels van Jurran voor Joost, Ferdinand voor Jorrit, Erik voor Wesley en Sietze voor Pieter speelde C1 vervolgens vol op de aanval op zoek naar de verdiende 1-1. Achterin gaven we desalniettemin bijna geen kansen meer weg, omdat de inzet van het hele team geweldig was. En toen had Lester, wereld verdediger van beroep, een wereld moment wat leidde tot een wereld goal. In de allerlaatste minuten van de wedstrijd schoot hij bijna vanaf eigen helft de bal hoog met een geweldige stuit over de keeper in het doel. Op dezelfde manier waarop Florenzi van AS Roma tegen Barcelona een paar weken geleden in de Champions League (zie youtube) scoorde, alleen dan met stuit. Spelers en trainers waren terecht uitzinnig van vreugde, het publiek juichte massaal voor dit terechte punt.

Het was een spannende en mooie wedstrijd waarbij te zien was dat met de terugkeer van Joost en Niels (beide geblesseerd geweest) C1 steeds sterker wordt in het veldspel en het spel zonder bal.