C-junioren zaterdag, C1, D

10 oktober 2015 10:30

Scheidsrechter

Hayma, G

Na 5 wedstijden stond C1 op de 3e plek en dus was het zaterdag een echte topper tegen GVAV Rapiditas C1 uit Groningen. GVAV had zijn laatste 2 wedstrijden met 6-0 en 6-1 gewonnen en bleek al snel in de wedstrijd een zeer goede tegenstander te zijn. Daar stond tegenover dat ons eigen C1 geen moment in de eerste helft in de wedstrijd zat. Eigenlijk werden alle duels verloren, stonden de linies ver uit elkaar en van de zo geprezen opbouw tegen Urk was geen sprake. Als de tegenstander goed voetbalt en wij onder ons niveau spelen lijkt het alsof iedere speler niet knokt of er geen zin in heeft. Niets is minder waar, de spelers deden echt alles om toch een goed resultaat neer te zetten. Bij rust was het echter al -0-2 voor GVAV, en het verschil had groter kunnen zijn. Tot nu
toe heeft C1 nog niet hoeven rusten met een achterstand dus was het de vraag of de tweede helft beter zou worden.
De gedachte bij de ouders was dat Fedrik en Brian de rust zouden gaan benutten voor tactische aanpassingen en wellicht de aandacht zouden richten op het slordige spel.
De tweede helft zag iedereen dat de spelers bereid waren om de achterstand te forceren. Af en toe waren er een paar mooie combinaties zichtbaar. Echter de slordigheid bleef in het spel aanwezig waardoor er ook in de tweede helft geen kansen gecreëerd werden. Het inzetten van Iggy en Erik veranderde helaas niets aan dit spelbeeld. Wel moest GVAV nu wel meer aan de bak om een aansluitingstreffer van C1 te voorkomen. De laatste 10 minuten leek er zowaar een slotoffensief in te zitten , ware het niet dat de 0-3 eigenlijk zo maar viel en niet nodig was.
Na 5 mooie wedstrijden verandert 1 mindere wedstrijd niets aan het goede begin van dit seizoen. Ik verwacht dan ook weer een goed spelend C1 uit tegen Oranje Nassau in Almelo. want voor de ouders van ons team: in Almelo is altijd wat te doen, zo gaat het stoplicht op rood en zo weer op groen!