Scheidsrechter

Harms, G

Accommodatie

Onbekend

Met Brian en Ritske als chauffeurs en de Meerdijk op de TomTom wordt koers gekozen naar Emmen. Terwijl de spelers onderweg een sportieve lunch op basis van de 3b nuttigen bezinnen Brian en Fedrik zich op een tactiek van de 3p: punten, passie en plezier.

Vlak voor de wedstrijd blijkt dat de scheidsrechter niet akkoord gaat met een grensrechter in trendy casual kleding. Ook de opmerking dat dit bij Jan Eringa mannenmode sinds 1907 is gekocht, wekt wel de interesse bij de scheidsrechter maar geen goedkeuring. Gevolg is dat Jaap niet mag vlaggen en Ritske beloond wordt met zijn wel goede sportieve kledingkeuze en dus de hele wedstrijd onze vaste vlaggenist Theo (moest werken op zaterdag, een duidelijk geval van niet doorstuderen) verving (zie de foto's).

C1 begon nog aardig aan de wedstrijd waarbij binnen de eerste 5 minuten al 2 grote kansen werden gecreëerd . Emmen nam echter het initiatief over en domineerde zonder tot kansen te komen. Zonder goed te spelen scoorde Blauw Wit die wel en via 2 goals van, ja hoor daar is hij weer, Mark stond het in de eerste helft 0-2. De tweede (youtube waardige) goal van Mark scoorde hij schitterend vanaf de middellijn met een strakke boog bal over de keeper!

De tweede helft gaf hetzelfde beeld, Emmen speelde beter maar zonder echte kansen te krijgen. De achterhoede speelde zeer goed met aanvoerder Tygo als extra slot op de deur. En dan besluit Ferdinand dat ook hij schitterend youtube-achtig (1 miljoen hits voor beide goals was normaal geweest, helaas zijn ze niet gefilmd) kan scoren, ook een strakke hoge bal vanaf de zijkant.
Maar ondanks de 0-3 blijft Emmen aanvallen en dat levert Stijn de hoofdrol van deze wedstrijd op. Hij is met prachtige reddingen onpasseerbaar en keept werkelijk Stijngoed!!

Al met al 7 punten na 3 wedstrijden (Henk de Jong van Cambuur zou er potverdimme blij mee zijn) en dat terwijl handhaven het doel is. Resultaat: een mooie 3e plek op de ranglijst in de 2e divisie. Wat niet onvermeld mag blijven is de reactie van Henk Jan dat Emmen meer verdiend had maar gelukkig niet heeft gekregen. En ook dat Ronald Mark een premie heeft beloofd voor het kampioenschap, Ronald vreest en hoopt dat hem dit geld gaat kosten. En tot slot de nuchtere reactie van Fedrik en Brian, Emmen was niet beter, dat was onze tactiek, als Emmen een kamikaze tactiek van 1 op 1 hanteert dan maakt C1 daar gewoon gebruik van.

Het was weer een leuke zaterdag met een leuke toertocht door Nederland.