Blauw Wit '34 JO9-1 - LAC Frisia

4 februari 2017 22:00

Winst JO9-1 tegen LAC Frisia

De winterstop van de J09-1 was van korte duur. Voor aanvang van de nieuwe competitie heeft leider David een vol programma georganiseerd. Afgelopen weken al twee toernooien en een vriendschappelijk potje ballen tegen BCV/Bergum. Vandaag stond een vriendschappelijke wedstrijd tegen LAC Frisia op de agenda.
De teams hebben elkaar al eerder getroffen. Frisia was vorig seizoen een geduchte tegenstander. De eerste ontmoeting eindigde in een gelijkspel (1-1). In de return op de Magere Weide wisten de Frisianen in de laatste minuut de winst binnen te slepen (4-3). In de finale van het toernooi bij d' Olde Veste in Steenwijk troffen beide teams elkaar ook. De eindstand was 1-0 voor Frisia.
De heren van Blauw Wit hadden dus wat goed te maken. Dat was ook direct na het eerste fluitsignaal duidelijk. Fel op iedere bal en bij balverlies direct er achteraan om deze terug te veroveren. Dat leidde in de eerste minuut al tot een 0 - 1 voorsprong. Thijs kwam op over links, gaf een pass op Milan die voor een prachtige afronding zorgde.
Op het middenveld zorgde Nicolai voor druk en ontregelde de Frisiaanse aanval. Wytse gaf vanaf de rechter kant een prachtige voorzet, maar die werd niet opgepakt. Na een scrum voor het doel van Frisia kwam de bal weer bij Milan die deze hard tegen de netten schoot. 0 - 2! Met beide armen in de lucht rende hij terug naar de eigen helft.
Een enorme knal van Thijs scheerde rakelings over de lat. Westley schoot twee keer ruim naast het doel van de tegenstander. Maar met het derde schot, dat volgde op een pass van Thijmen, passeerde hij de keeper. De derde treffer voor Blauw Wit was een feit.
Na de rust bleef het veldoverwicht aan de zijde van Blauw Wit. Een tegenaanval via het midden eindigde -door goed verdedigwerk van Jordi- in de voeten van Lars. Hij nam vanaf links de bal op de slof. Met een geweldig schot werd de keeper van Frisia voor de vierde keer gepasseerd.
De corner van Westley belandde bij Thijmen, die na twee keer stuiteren de bal in de rechter kruising joeg. Er werd op het veld al een klein feestje gevierd. Dat gaf Frisia de kans om gevaarlijker te worden. Meerdere aanvallen werden kundig afgestopt door Kobe, die met zijn acties vervolgens weer de basis was voor een nieuwe aanval van Blauw Wit.
Nout keepte een fantastische wedstrijd en had verschillende fraaie reddingen. Toch kon hij de 0 niet houden. Na een lange solo over de linker flank en een uitgekiend schot wist Frisia toch de eerste treffer aan te tekenen. Deze werd kort daarna gevolgd door het tweede doelpunt, die vanuit een corner via de tweede paal in het doel belandde. Twee goals waar de keeper van Blauw Wit niets tegen kon verrichten.
Voordat opnieuw afgetrapt kon worden gaf de scheids het laatste fluitsignaal. Na een dramatisch humoristische penaltyreeks -de toeschouwers werden door beide teams op de korrel genomen- keerden de spelers terug naar de kleedkamer, waar verschillende acties en goals nog uitvoerig werden besproken en nagespeeld.