JO9-1 8e op NK in Heiloo.

31 mei 2019 9:00

De JO9-1 jongens hadden in oktober 2018 meegedaan aan het VTT toernooi in Roden en hadden daar een ticket verdient voor het NK in Heiloo op hemelvaartsdag. De ochtend na het kampioenschap van Leeuwarden –die niet zo verliep als de jongens hadden gedacht- was het op 30 mei dan eindelijk zover… ‘s Ochtends vroeg vertrok het team naar de Foresters in Heiloo. Aan dit toernooi deden 20 teams mee die zich via districtskampioenschappen hadden geplaatst voor het NK voor voetbaltalenten.

In de poule met Wodan(Eindhoven), Westlandia (Naaldwijk) en Lochem hadden de jongens geduchte tegenstanders. Het NK begon met een wedstrijd tegen Wodan. Dit was een spannende wedstrijd, maar de jongens hielden de druk er goed op. Vlak voor rust kwamen ze na een 1-0 achterstand terug. Wat was dat spannend, want er zaten een aantal wel zeer getalenteerde jongens in dat team. Gelukkig dat de Blauwwitters net een iets beter team waren, want na de rust werden er nog 2 doelpunten gescoord. Eindstand 3-1.

De “3” bleek deze dag wel een bijzonder getal te zijn… De tweede wedstrijd tegen Westlandia werd na een doelpunt voor BW toch weer gelijk, maar uiteindelijk werd de wedstrijd gewonnen met 2-1 ondanks dat de tegenstander er net iets feller bovenop zat. Er waren alweer 3 punten binnen! Vervolgens werd er gespeeld tegen Lochum. In deze wedstrijd begonnen de jongens een beetje mat.. Bij rust stond het 1-0 achter, maar na de rust werd er door Lochum nog een keer gescoord. Dit kon niet, bedacht het team. De mouwen werden omhoog gerold en na de aftrap gingen ze meteen frontaal in de aanval. Dit hadden de Lochumers totaal niet verwacht en er werd binnen enkele seconden gescoord terwijl de Lochumers stomverbaasd toekeken. Maar dit doelpunt bleek een voorbode.. Daarna werd er nog 3x gescoord door de Blauwwitters. Wat het oprollen van de mouwen al niet kan veroorzaken… Of niet Jaap!

Tja en toen hadden ze alle wedstrijden van de poule gewonnen… Na een goede pauze werd de halve finale gespeeld. Ook hier begonnen ze met een achterstand die vervolgens weer werd omgezet naar een gelijke stand. Helaas konden ze niet standhouden en werd het 3-2 voor RK DEO uit Nootdorp. De volgende wedstrijd werd ook met 3-2 verloren in de allerlaatste seconden van de wedstrijd. De jongens waren echt helemaal op, maar konden desondanks goed stand houden. Blauwwit’34 was niet het enige Friese team op dit toernooi. Ook het JO9 team van vv Irnsum was aanwezig. Ook deze jongens waren 1e in de poule geworden en hadden vervolgens 2 wedstrijden verloren.. dit betekende dat de strijd om de 7e en 8e plek ging tussen de friezen… Bij beide teams liepen de jongens op hun tandvlees, maar deze 3e wedstrijd van het middagprogramma werd wederom voor de 3e keer verloren met weer 3-2. Beide Friese teams konden met opgeheven hoofd terugkeren naar het noorden. Al voelde dat voor sommige jongens (nog) niet zo.. De jongens van Blauwwit hebben een uitstekende prestatie geleverd met fantastisch mooi spel!