Blauw Wit JO13-1 kampioen !

13 mei 2019 8:45

Blauw Wit JO13-1 kampioen in de derde divisie

Blauw Wit JO13-1 kampioen in de derde divisie !

Na het kampioenschap vorige seizoen in de hoofdklasse mocht JO13-1 het dit seizoen in de derde divisie proberen. Dat betekent een nieuw team, nieuwe tegenstanders en grotere reisafstanden. En de vraag is waar je staat ten opzichte van de tegenstanders. Het begin was een beetje moeizaam. Door de nieuwe samenstelling van het team moest iedereen nog op elkaar ingespeeld raken. Na een overwinning in de eerste ronde tegen Olde Veste volgde een domper met een verlieswedstrijd tegen vv Heerenveen. Hierna bleven echter de overwinningen komen, de ene wat soepeler dan de andere. Terwijl Blauw Wit bleef winnen, morste de concurrentie in de onderlinge duels punten, waardoor de jongens bij het ingaan van de winterstop fier bovenaan stonden. Het was mooi om te zien hoe het team zich ontwikkelde en steeds beter op elkaar ingespeeld raakte. Met 35 doelpunten voor en 7 tegen viel de balans in het voordeel van Blauw Wit uit.

Het begin van de tweede helft van de competitie gaf een dubbel beeld. Van directe concurrent v.v. Heerenveen werd nu gewonnen, maar hierna volgden enkele mindere wedstrijden tegen teams uit de onderkant van de competitie met één gelijkspel en een overwinning na een moeizame eerste helft. Tijdens deze wedstrijden bleek wel dat JO13-1 ook goed om kan gaan met omzettingen binnen het team, waarbij de jongens elkaars taken moeten overnemen. Hierna volgde opnieuw een gelijkspel tegen directe concurrent HZVV. Het team herstelde zich weer met enkele goede wedstrijden, waarna vorige week een gelijk spel tegen concurrent HFC volgde. De andere concurrent HZVV verloor verrassend van ACV, waardoor de marge met de nummer twee zeven matchpunten bleef.

Vandaag was dan de kampioenswedstrijd in en tegen Veendam. Een beetje gespannen kwamen de jongens het veld op. Zo halverwege de eerste helft stond Blauw Wit op een comfortabele 0-2  voorsprong. Tegen de verhoudingen in scoorde Veendam echter de aansluitingstreffer. De stand bleef in de tweede helft lange tijd dezelfde, maar aan het einde van de wedstrijd werd nog even gas gegeven en trok Blauw Wit met 1-5 de wedstrijd naar zich toe. Met deze overwinning van vandaag wordt JO13-1 onbereikbaar voor de achtervolgers en kan het team met nog twee wedstrijden te spelen het kampioenschap vieren. De felicitaties gaan uit naar de jongens, met dank aan de trainers en begeleiding en niet te vergeten, de ouders die als trouwe supporters het team  het hele seizoen gesteund hebben.