Trainingskamp Valencia Januari 2019

Vrijdagmorgen 4 januari moesten we vroeg uit de veren; om 3.00 uur vertrok de bus naar Schiphol voor het beleggen van een trainingskamp ter voorbereiding op de 2e seizoenshelft. Na een prettige vlucht werd om circa 9.45 uur geland in het zonnige Valencia. In de gereedstaande buis vertrokken we naar het hostel alwaar we ons verblijf hadden.

Na de gebruikte lunch stond er een training op het programma, want er moest uiteraard weer gewerkt gaan worden aan de fitheid voor het 2e deel van de competitie. Onder de strak blauwe hemel werd een goede training afgewerkt, waarna er tijd was voor enige ontspanning. ‘s Avonds togen we naar Estadi Ciutat de València om de competitiewedstrijd Levante UD – Girona te bezoeken. Na een slaapverwekkende 1e helft was de 2e helft zeer vermakelijk met een 2-2 eindstand

Op zaterdag stond er een oefenwedstrijd op het programma tegen VV Pelikaan uit Zwijndrecht. Eveneens een tweedeklasser, maar wel in het bezit van de 1e periode. Het begin van de wedstrijd was voor beide partijen wat gezapig. Iedereen moest wat op gang komen. Het was Arjen die de ban brak en voor een 1-0 voorsprong zorgde. Na een ingelast drinkpauze in de 1e helft bleken we daarna niet bij de les te zijn, want 3 minuten daarna was er de achterstand van 1-2. Nog voor rust wist Bob de gelijkmaker op het scorebord te brengen middels een droge knal na een mooie pass van Kayin. In de 2e helft stonden er 2 nagenoeg nieuwe ploegen op het veld. In deze 2e helft waren wij de betere partij wat resulteerde in kansen, maar waarbij het toch nog wel lang duurde voordat de 3-2 gemaakt werd door een prachtige goal van Guido. Daarna verzuimden we echter om afstand te nemen; we gingen slordig met de kansen om. En dan geldt de oude wet in het voetbal. Vlak voor tijd maakte VV Pelikaan 3-3 wat uiteindelijk ook de eindstand was. Belangrijkste was echter het ritme op te gaan doen. Na de wedstrijd wandelend na het hostel om wat te gaan ontspannen. ’s Avonds gezamenlijk eten en een biertje met elkaar drinken.

Zondag 6 januari was er tijd om te genieten van het mooie weer, maar stond er ook een voetbalquiz op het programma. Deze verdienstelijk georganiseerde quiz door Gert Jan, Tim, Guido en Kayin werd uiteindelijk gewonnen door Sjorick die daarvoor ook dankbaar de beker in ontvangst nam. Na de quiz als afsluiting van de dag nog gezamenlijk uit eten.

Maandag 7 januari was het al weer tijd om richting Nederland te gaan, maar omdat er in de avond gevlogen werd, had een ieder nog een eigen invulling aan de dag gegeven. Onderstaand hiervan een impressie. ’s Avonds om 23.30 uur werd na een voor velen onrustige landing vanwege de wind weer voet gezet op Nederlandse bodem om vervolgens met de bus weer aan te rijden op Leeuwarden.