Ublingaplantage 6
8939EZ
LEEUWARDEN
tel. 058-2122330

In Nederland is het gebruikelijk dat wedstrijden worden afgelast als er te veel water of sneeuw op de velden staat. Reden: de bal rolt dan niet meer goed, waardoor voetballen nog niet of nauwelijks mogelijk is. Je kunt je afvragen of je duels wél door moet laten doorgaan als er een windkracht is van zes of meer. Ook dan valt er nog amper te spelen. Ook was het de vraag hoe ons kampioenen team zich zou herstellen van het misgelopen kampioenschap. Afgelopen woensdag trainden we iniedergeval heel erg slecht. Dus ook voor de trainers was het een zware klus om het team weer in hun kracht te krijgen. In de kleedkamer was de sfeer wat gelaten. Het was wat mat en de energie die we normaal voelen was minder. Dus aan de coaches om hun longen uit hun lijf te schreeuwen en ervoor te zorgen dat onze jongens en meisje erin blijven geloven dat ze niets voor niets 8 wedstijden op rij niet hebben verloren. Op veld 2 Daar wachtte tegenstander Tzummarum. Het team Tzummarum zat in de vorige fase grotendeels in deze competitie waarin Blauw Wit zich nu bevindt en eindigde voorlaatst met 3 punten. Dat zegt iets over het niveau van deze competitie. Met 8 wedstrijden op rij niet verliezen zouden we toch kans moeten maken in deze sterkere competitie. Maar dat moet altijd wel eerst even gebeuren, nietwaar? Daarnaast miste Blauw Wit onze sterke middenvelder Merijn die ziek thuis moest blijven. Dat gemis werd echter goed opgevangen. Door spelers die bereid waren op andere posities te spelen en dat uitermate goed invulde. Van tevoren hadden we aangegeven dat ze moesten schieten en Rense had dat goed begrepen. Met twee fantastische afstandsschoten bracht hij Blauw Wit op 2-0. Voetballend was het allemaal niet heel groots; er ging in balbezit eigenlijk te veel mis.Simpele ballen over een paar meter bijvoorbeeld. Dat lag voor een groot deel aan de harde wind, die schuin over het veld stond. Want ook bij Tzummarum ging heel veel fout. Maar door een onnodige fout kwamen zij wel op 2-1 waardoor de marge klein bleef. Zo gingen we ook de rust in. Al met al was Blauw Wit in de eerste helft de betere ploeg. Het kreeg een paar grote kansen maar benutte deze niet. De 2-1 ruststand was terecht. In de rust hadden we besproken dat we kort op de bal moesten gaan zitten want wij hadden de wind tegen. We wilde meer energie zien. En ja hoor bij balbezit van de tegenstander werd deze direct vastgezet, waardoor Tzummarum vaak gedwongen voor de lange bal moest kiezen. Die waren vervolgens allemaal voor Vince, Xavi, Brend, en Fenna. Tzummarum bleef het toch voetballend proberen maar leverden zo goed als alles in bij Rense, Thomas, Floris en Maxim, die heel veel onderschepten.Zo kwamen de gastheren er eigenlijk niet meer aan te pas. Maar ook in deze helft was het Blauw Wit wat dat de kansen kreeg, hoewel doelman Bram direct na rust een aantal prima reddingen maakte.Het waren die paar ballen die je net even moet hebben. Wel duurde het evenl voordat Blauw Wit de wedstrijd definitief besliste. Onze spits Thomas die vandaag veel kansen kreeg maar net steeds ongelukkig uitkwam scoorde een prachtig doelpunt na een goed opgezette aanval van Vince en Fenna. 3-1 Tzummarum probeerde het nog wel, vooral via hun redelijk grote links en rechtsbacks die regelmatig mee opkwam langs de lijn. Vince, Brend en Xavi moesten er constant achteraan, maar bleven het steeds opbrengen om al die meters te maken. Toch viel er door onoplettendheid van onze kant de 3-2. Het was tekenend voor de wedstrijd die Blauw Wit speelde. Voetballend was het niet de beste pot, maar aan de instelling de tweede helft mankeerde niets. Iedereen deed wat ‘ie moest doen en op basis van de kansenverhouding was de overwinning verdiend. Een prima teamprestatie.