Wedstrijdverslag junioren JG1 zaterdag 20-05-'23 met VV Sneek Wit Zwart JG1, G-voetbal SJO Broekster Walden JG1 en Noordpool-U.F.C. JG1 1n Sneek.

tel. 0515-413577

Op zaterdag 20 mei stond de laatste ronde van de voorjaarscompetitie op het programma voor Blauw Wit in een zonnig Sneek. Djustin, Sil en Femke hadden zich afgemeld. SJO Broekster Wâlden – Blauw Wit `34 2 – 0 De eerste wedstrijd begon om 14.00 uur met Senn stond op het goal, Maya en Max achter, Jihan, Hunter en Deborah midden, in de spits Jordy en Jurjen en Jelle als reserve. Na een paar minuten spelen had Broekster Wâlden de eerste poging maar Max werkte de bal weg en een corner volgde maar deze werd niet benut. Ook de volgende schoten op het doel waren niet raak doordat Deborah, de voet van Senn of Maya een doelpunt konden voorkomen. Dan zijn er ook een paar kansen voor Blauw Wit maar helaas gaat de bal over de achterlijn en niet in het goal. Het is dan toch Broekster Wâlden die na een kwartier spelen weet te scoren en even later via een afstandsschot nog een keer, 2 – 0. Blauw Wit krijgt nog een kans om te scoren door een mooie samenwerking van Jurjen en Jelle maar het wordt geen doelpunt. Broekster Wâlden schiet nog een keer op het goal maar de bal belandt tegen de bovenkant van het doel en tegen de paal. Er werd veel op de helft van Blauw Wit gespeeld maar door de goede verdediging bleef de eindstand 2 – 0. Noordpool-U.F.C. – Blauw Wit `34 2 – 1 Tijdens de tweede wedstrijd stond Deborah op het goal. Het was Noordpool die al in de eerste minuut wist te scoren. Daarna had Blauw Wit een corner die genomen werd door Jurjen maar er werd helaas niet gescoord. Ook de poging van Jelle om te scoren lukt helaas niet omdat de bal in de handen van de keeper belandt. Het schot van Jurjen belandt ook helaas naast het goal. Het is Noordpool die daarna wel weet te scoren, 2 – 0. De volgende pogingen van Noordpool weet Deborah prima uit het goal te houden door de bal te vangen of tegen te houden met haar hand. Vervolgens doet Max een poging om te scoren maar dat lukt helaas niet. Het is Jelle die dan wel weet te scoren 2 – 1. Snel neemt Jelle de bal mee naar de middenstop om door Blauw Wit nog een gelijkmaker te laten maken, er zijn dan nog vijf minuten te spelen. Helaas werd er niet meer gescoord, Noordpool schoot nog een paar keer naast en Deborah had nog twee goede reddingen. Ook de laatste poging van Jurjen en Jelle leidde niet tot een goal. De eindstand bleef 2 – 1. Vv Sneek Wit Zwart – Blauw Wit `34 2 – 1 Vol goede moed begonnen ze om 15.00 aan de derde wedstrijd in de hoop nog een wedstrijd te winnen. Senn stond wederom op het goal. De eerste poging om te scoren was voor Jelle, maar de bal verdween over de achterlijn en een corner volgde. De schoten van Sneek belandden ook niet in het doel maar gingen erover heen. Vervolgens was het Jelle die na een voorzet van Deborah probeerde te scoren maar de bal ging helaas naast. Bij de volgende poging belandde de bal in de handen van de keeper. Senn wist ook te voorkomen dat Sneek kon scoren door zijn voet er goed voor te zetten. Het is dan toch Sneek die weet te scoren. Het is Jurjen die drie minuten later de gelijkmaker maakt, 1 – 1. Helaas weet Sneek na een minuut wederom om te scoren 2 – 1. Er volgen nog enkele pogingen van Sneek maar de bal gaat ernaast, tegen de paal of erover heen. De eindstand blijft 2 – 1

Tekst en foto's: Diana Borninkhof