Ublingaplantage 6
8939EZ
LEEUWARDEN
tel. 058-2122330

Blauw Wit 14-1 voor derde maal op rij ongeslagen! Wat een wind stond er zaterdagmiddag op Sportpark Wiarda! Beide ploegen ondervonden flink wat hinder in hun spel hierdoor. Onze 14-1 begon de wedstrijd met het tegen de wind in spelen na het winnen van de toss. Onder het toeziend oog van oud ploeggenoot en Blauw Witter Sem Alberda , die volgend jaar bij de jeugd van BVO FC Emmen 14-1 gaat spelen, werd het vanaf minuut 1 een spannende pot!. De voorsprong voor Flevo Boys stond al vrij snel op het bord. Een door de wind gedragen schot vanaf afstand kon niet klemvast gepakt worden door onze keeper, vanuit de rebound werd de bal eenvoudig binnen getikt... 0-1. Vanwege het windvoordeel speelde Flevo Boys veelal op de helft van Blauw Wit. Kreeg de thuisploeg dan helemaal geen kansen? Jazeker wel! Door goed druk zetten en met uitvallen waren we ook zeker op de helft van onze tegenstander te vinden. Na rust een compleet omgekeerd beeld, een Flevo Boys wat niet veel meer van eigen helft kwam en een hoog druk zettend Blauw Wit, leverde de diverse kansen op. Corners waren amper te nemen vanwege het wegwaaien van de bal. Na een diepe bal op Kobe die de bal nog wist binnen te houden en voor te zetten, scoorde Jano de 1-1. Hierna leek het een kwestie van tijd dat ook de 2-1 nog zou vallen. Sterker nog in de laatste minuut van de wedstrijd hadden we hier DE kans op maar Jano nam de bal net een keer teveel mee en de keeper van Flevo Boys wist verder gevaar te voorkomen. Eindstand 1-1. Een wedstrijd waar wellicht nog wel meer in had gezeten maar na een eerste overwinning vorige week op HFC'15 nu voor de eerste maal ook geen verlies op Flevo Boys en nestelen we ons met deze uitslag prima in de middenmoot. Scoreverloop: 0-1 Rust 1-1 Jano