Wedstrijdverslag junioren JG1 uit zaterdag 10-09-'22 in Sneek:

De Kring 100
9727AZ
GRONINGEN
tel. 050-5253847

Na twee trainingen stond zaterdag 10 september de eerste wedstrijd van de competitie op het programma voor Blauw Wit in een zonnig Sneek. JG1 zit in een poule met vier andere voetbalteams, te weten: SJO Broekster Walden, Noordpool-U.F.C., vv Sneek Wit Zwart en Kids United. Tijdens een competitieronde worden er drie wedstrijden van 20 minuten gespeeld en heeft een team die dag vrij.

SJO Broekster Walden – Blauw Wit `34 2 – 2

De eerste wedstrijd begon om 14.00 uur. Melissa was vandaag helaas afwezig. Djustin stond op het goal.

De eerste acht minuten ging het gelijk op. Beide teams hadden mooie kansen maar de bal ging erover heen of voorlangs of werd door de keeper uit het doel gehouden. Toch was het eerste doelpunt voor Broekster Walden. Een minuut later wist Devon door een goede pass van Jelle te scoren en was het 1 – 1. De volgende poging was weer voor Broekster Walden maar de bal ging naast en ook Djustin hield de bal goed tegen. Daarna schiet Jelle over en ook een hoekschop door Jordy wordt niet benut. Het is Broekster Walden die het 2 – 1 maakt. Maar een minuut later maakt Devon de gelijkmaker en is het 2 – 2. Broekster Walden had nog diverse hoekschoppen maar de bal ging er niet in. Max had ook nog een mooie redding door de bal over de achterlijn te schoppen. Bij het laatste schot op het goal door Broekster Walden werd de bal goed weggeslagen door Djustin en de eindstand was 2 – 2.

Noordpool-U.F.C. – Blauw Wit `34 0 – 2

Na een pauze van vijf minuten begon om 14.30 uur de tweede wedstrijd. Blauw Wit had de eerste kansen door Devon en Jelle, maar helaas ging de bal naast. Noordpool probeert te scoren maar Jelle werkt de bal over de achterlijn en het wordt een hoekschop voor Noordpool. Deze bal belandt tegen de paal. De volgende hoekschop van Noordpool belandt tegen de zijkant van het net bij Djustin. Even later wordt er dan toch gescoord en is het 1 – 0. Blauw Wit probeert nog te scoren door Jordy, Hunter en Jurjen maar het wil helaas maar niet lukken de bal in het goal te krijgen. Noordpool krijgt nog een vrije trap vlak voor het goal maar de bal gaat erover heen. Het lukt Noordpool nog wel een keer om te scoren en de stand is 2 – 0. Bij een poging van Jelle belandt de bal in de handen van de keeper. Het schot van Deborah gaat ook naast het doel. De wedstrijd wordt een paar minuten stil gelegd door een blessure van Deborah. Na nog een minuut speeltijd blijft de eindstand 2 – 0.

Vv Sneek Wit Zwart – Blauw Wit `34 2 – 1

Vol goede moed beginnen ze om 15.00 aan de derde wedstrijd in de hoop nog een wedstrijd te winnen. Er werd goed verdedigd door Senn, Max en Maya. De eerste vijf minuten lukt het nog niet om te scoren. De bal gaat over de achterlijn en Djustin heeft een mooie redding. Maar dan is het toch vv Sneek die het eerste doelpunt weet te maken en even later weten ze nog een keer te scoren en is de stand 2 – 0. Door mooi samenspel weet Jelle een paar minuten later toch te scoren en de stand is 2 – 1. Er werden nog een aantal pogingen gedaan om de gelijkmaker te scoren maar dat is niet gelukt, de eindstand bleef 2 – 1.

Tekst en foto's: Diana Borninkhof