Wedstrijdverslag junioren JG1 uit, zaterdag 22-10-'22 in Damwâld bij Broeksterwâlden JG1:

tel. 0511-424460

Wedstrijdverslag junioren JG1 zaterdag 22 oktober Damwâld.Op 22 oktober, de laatst zaterdag van de herfstvakantie, begonnen de 10 spelers van Blauw Wit enthousiast aan de derde ronde van de competitie. Jurjen was afwezig. We begonnen met Djustin op het goal, Senn en Max achter, Maya en Deborah midden en in de spits Melisa, Jordy en Devon. Jelle en Hunter stonden eerst op wissel. SJO Broekster Walden – Blauw Wit `34 2 – 1 De eerste wedstrijd begon om 10.30 uur. Na een paar minuten spelen was het eerste schot van Broekster Walden knap weggewerkt door Senn over de zijlijn. De volgende pogingen weet Djustin ook goed tegen te houden door de bal meteen weg te schoppen en wordt er door Broekster Walden over het doel heen geschoten. Maar dan is het toch Broekster Walden die weet te scoren en is het 1 – 0. Hierna zijn er een aantal aanvallen van Blauw Wit. Melisa probeert te scoren met een afstandsschot, Devon schiet naast, een corner volgt en Devon schiet voorlangs. Melisa kreeg een vrije trap maar ook deze ging er helaas niet in. Dan weet Broekster Walden voor de tweede keer te scoren, 2 – 0. De volgende poging van Broekster Walden belandt in het net aan de zijkant. Jelle doet een poging om te scoren maar helaas zat de hand van de keeper ertussen en de bal ging over het doel, een corner volgde maar werd niet benut. Door een mooie samenwerking van Maya en Jelle weet Jelle toch te scoren en de stand is 2 – 1. Broekster Walden krijgt nog een poging door een corner, maar deze weet Djustin goed tegen te houden. De eindstand blijft 2 – 1.Vv Sneek Wit Zwart – Blauw Wit `34 0 - 1 De tweede wedstrijd wordt om 11.00 uur gespeeld tegen Vv Sneek. Melisa staat nu op het goal. Jelle schoot na twee minuten op het goal maar de bal ging helaas naast. Ook een schot van Sneek ging naast, een corner volgde maar Melisa had een prima redding. Ook de volgende pogingen van Sneek weet Melisa tegen te houden en Sneek schiet een keer tegen de paal. Er werd een mooie aanval opgezet van Devon en Jelle maar dat resulteerde niet in een doelpunt. De volgende poging van Devon belandde ook niet in het goal. Het is uiteindelijk toch Devon die via de paal weet te scoren, 0 – 1, dit is ook tevens de eindstand. De eerste wedstrijd is gewonnen. Kids United – Blauw Wit `34 1 – 0 Ook tijdens de derde wedstrijd tegen Kids United staat Melisa op het goal. De eerste poging van Kids United gaat erover heen. Het volgend schot weet Hunter over de achterlijn te schoppen en een corner volgt. Kids United blijft het maar proberen maar Melisa weet de ballen heel goed uit het goal te houden. Kids United weet dan toch te scoren via de paal 1 – 0. Vervolgens doet Devon een poging via een afstandsschot maar de bal komt helaas aan de bovenkant paal. Een volgend schot van Kids United weet Melisa te vangen. Jelle doet nog een poging maar de bal gaat over de achterlijn, een corner volgt. De wedstrijd wordt een paar minuten stil gelegd omdat een speler van Kids United kramp heeft in zijn been. Er worden daarna nog twee minuten gespeeld maar Kids United schiet over het doel heen en Blauw Wit krijgt nog een corner maar weet deze helaas niet te benutten. De eindstand blijft 1 – 0.
Tekst en foto's: Diana Borninkhof