Man, man. Er zijn wedstrijden en wedstrijden!
Afgelopen zaterdag trad Blauw Wit G1 aan in Emmen om daar tegen Bargeres G1 te voetballen. Altijd weer een dik uur rijden in de bus.
We waren met 10 spelers aanwezig; Paul, Sam, Jeffrey, Sander, Hans, Kees , Daniel, Ronald, Rob en Niels.
Afwezig waren Martijn; wegens een langdurige blessure; beterschap van ons allen. Verder was er geen Stefan, Benjamin en Jay.
Als supporters waren mee; Joop, Simone en Eus.
Coach Harry had voor de wedstrijd al gezegd; “het wordt tijd dat we hier eens punten pakken!”
Dus Blauw Wit G1 startte furieus aan de wedstrijd. Creëerde al snel een veldoverwicht. Kreeg kansen maar de keeper van Bargeres lag steeds in de weg.
Ja en als je ze zelf niet maakt, maakt de tegenstander de goal. Een enkele uitval over links en de bal vloog de lange hoek in achter Paul. 1-0 voor Bargeres G1.
Tevens ruststand. In diezelfde rust weer even focussen; we speelden heus wel goed.
In de tweede helft bleven we het initiatief houden en jawel dit werd beloond. Daniel werd goed vrij gespeeld en knalde de bal snoeihard in de kruising. 1-1.
5 minuten daarna; vrij trap voor Blauw Wit. Sam legde de bal even opzij. Waarna Niels de bal aannam en knap binnen schoot. We stonden met 1-2 voor.
En geheel terecht. Daarna volgde nog wel een hectische 15 minuten.
Sam die de bal met gevaar voor lijf en leden van de lijn haalde en even daarna nog een fantastisch blok zette.
En Niels wilde eigenlijk liefst een kwartiertje bij de hoekvlag pingelen. Enfin alles werd er uit gehaald om maar die 3 punten mee te krijgen naar Leeuwarden.
En dit gebeurde . Na het laatste fluitsignaal maakte Sander nog een extra rondje om het veld tot in de kleedkamer.
Mannen een terechte overwinning, zoals we ons in de tweede helft weer in de wedstrijd knokten. Proficiat! Het werd een plesante terugreis.
Foto en tekst: Harry Holterman.
Volgende wedstrijd:
Zaterdag : thuis tegen Kids United / G-Team van FC Groningen G1 aanvang 11.00 uur

Tekst en foto: Harry Holterman