Datum

13 september 2014 12:45

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag begon E2 de competitie met een thuiswedstrijd tegen Dronrijp/Foarút. Dit team was E2 ook al in de beker tegen gekomen, waarbij een dikke nederlaag werd geleden. Na een extra praatsessie donderdag na de training werd de wedstrijd vol goede moed begonnen met als extra speler Milo voor de afwezige Benk. E2 begon direct fel aan de wedstrijd en wist al snel enkele kansen te creëren die helaas niet benut werden.

Na 7 minuten was het dan toch raak. Na een combinatie met Rienk wist Milo de eerste goal te scoren. Hierna begon Dronrijp/Foarút wat meer druk te zetten en was ook meer op de helft van Blauw Wit te vinden, maar de verdediging onder leiding van Alec en Patrick stond stevig, daarbij wanneer nodig  geholpen door Rienk, Christian en Jolmer. Ook keeper Simon wist de nodige ballen onschadelijk te maken. Na zo’n 10 minuten was het dan weer raak. Door goed samenspel werd Twan drie keer goed aangespeeld en wist hij een hattrick te maken. Na kansen voor Rienk, Milo, Christian en Twan, bracht Alec na een mooie aanval de ruststand op 5-0.

Dronrijp/Foarút kwam fel uit de kleedkamer, terwijl Blauw Wit niet bij de les was, waardoor er snel achter elkaar twee tegengoals vielen. E2 was weer wakker geschud, bleef wel onder druk staan, maar wist met het nodige geluk overeind te blijven. Hierna wist E2 toch onder de druk uit te komen, wat resulteerde in een doelpunt van Milo. Hierna was het de beurt van Marnik. Na goed doorzetten wist hij de keeper van de tegenstander te passeren. Kort voor het einde bepaalde Rienk de eindstand op 8-2.

E2 heeft in de eerste competitiewedstrijd laten zien dat samenspelen loont. Goed gespeeld jongens!